Markerer 10 år for LEVE

Håper på mange. Merethe Størkersen (til venstre), Odd Eidner og Gjertrud Didriksen håper mange finner veien til Kultursalen på Tusenhjemmet kommende søndag. Foto: Vidar Berg

Håper på mange. Merethe Størkersen (til venstre), Odd Eidner og Gjertrud Didriksen håper mange finner veien til Kultursalen på Tusenhjemmet kommende søndag. Foto: Vidar Berg

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

22. september 2000 ble fylkesavdelingen for Landsforeningen for etterlatte etter selvmord etablert i Nordland. Det markeres på Tusenhjemmet kommende søndag.

DEL

- Først og fremst vil søndagens møte handle om veien videre, når selvmord rammer. Det er et svært viktig tema for veldig mange, og vil bli belyst gjennom en samtale mellom Gunnar Kristiansen, tidligere prest i Bodø, og to pårørende som har vært berørt av selvmord i nær familie, sier Odd Eidner, prest og fagperson i LEVE Nordland.

Pårørende.

En av dem som skal snakke med Kristiansen om veien videre er Merethe Størkersen. Hun mistet sin sønn i selvmord i 1998. og har fortsatt sterke følelser knyttet til dette.

- Å finne en vei videre etter en slik tragedie er veldig vanskelig, og LEVE Nordland har vært viktig for meg i denne prosessen, sier Størkersen, som under søndagens markering også får selskap av to av sønnens kamerater.

- Terje Berg og Ole Christian Bodøgaard vil stå for de kulturelle innslagene på Tusenhjemmet, og ordfører Odd-Tore Fygle vil også delta på møtet, sier Gjertrud Didriksen ved Frivillighetssentralen i Bodø, og en av dem som var med på å starte LEVE Nordland for ti år siden.

Verdensdagen.

- Pårørendetiltak har hele tiden vært en svært viktig sak for LEVE Nordland. Vi vet at å møte andre i samme situasjon er kjempeviktig. Det å kunne fortelle om den døde, kunne snakke om selve hendelsen gjør at du sakte og forsiktig kan gripe fast i livet igjen. Og det er særlig dette søndagens markering vil handle om, sier Didriksen.

Møtet kommende søndag i Kultursalen på Tusenhjemmet vil også være en markering av Verdensdagen for selvmordsforebygging.

- Vi tror dette vil bli en fin, nær stund og en god markering både for etterlatte og andre som har vært involvert i selvmord, sier Odd Eidner.

Artikkeltags