Marianne Texmo så seg lei på vond rygg i naturlige amfier på festivaler. Nå satser hun stort med festivalstolen Gigseat.

Under årets Norwegian Wood-festival i Oslo, sto det en Bodø-kvinne på stand og leide ut festivalstoler til publikum. Dette markerte også lanseringen til Marianne Texmo (43) sitt eget produkt, Gigseat.

Enkel festivalstol

- Ideen oppsto under Parkenfestivalen i 2012, og jeg savnet et slikt produkt. En enkel festivalstol som gjorde at man kunne sitte tørt, flatt og godt i skråninger, og som kanskje kunne forhindre vond rygg og lårmuskulatur, sier Texmo.

To år etter var den første prototypen klar.

På heltid

Bodøkvinnen har nå tatt ett års permisjon fra lærerjobben sin, og hun har siden starten lagt ut 1,5 millioner kroner fra egen lomme, for å få realisert dette prosjektet.

- Noe får jeg igjen fra Innovasjon Norge, men ja, det er en betydelig sum penger. Men denne sjansen kan jeg ikke gå glipp av, og jeg har fått full støtte hos mannen min. Det betyr veldig mye.

Innovativt eller tull?

Gründeren innrømmer at hun hatt noen søvnløse netter underveis.

- Ja, jeg har noen ganger tenkt: «Hva er det jeg holder på med? Dette er jo bare tull!», sier Texmo og fortsetter:

- Men så får man tilbakemeldinger på at dette er både genialt og innovativt. Kanskje blir det sånn at man om fem år tenker: «Hvordan klarte vi oss egentlig uten Gigseat?» Eller kanskje ikke.

Avslutningsvis sier Marianne Texmo at hun håper å kunne bidra tilbake til samfunnet med Gigseat.

- Ti prosent av alle inntektene skal gå til arbeid for vanskeligstilte. Her i Bodø samarbeider jeg både med Bodø industrier og Kirkens Bymisjon.

Tror på suksess

Festivalsjef for Norwegian Wood, Jørgen Roll, sier han håper å se Marianne Texmo og festivalstolene tilbake på Oslo-festivalen også til neste år.

- Det jeg har fått av tilbakemeldinger på disse stolene, er bare positivt. Det viktigste er at de er komfortable og nyttige i bruk, og ikke blir liggende igjen som søppel. Her har hun har skapt en bærekraftig nyvinning på sittefronten, sier Roll.

Han påpeker også at Gigseat tilfredsstiller mange sikkerhetsaspekter ved en festival. Han ser ikke bort fra at Texmo kan gjøre stor suksess med dette, også utenfor landets grenser.

- Ja, hvorfor ikke, sier Jørgen Roll.