Må reparere "Gamle Salten"

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

De 18 passasjerer som deltok på sykkelcruise har fått et nytt alternativ etter at båten slet med manøvreringssystemet i timevis.

DEL

- Det var feil med manøvreringssystemet om bord på båten, sier Kaptein Ole Alexandersen.

- Maskinistene jobber for fult med å få bytte ut en del som ikke fungerer, sier daglig leder Kristin Konradsen.

- Grov sjø

- Ved innseiling til Helnessund sviktet manøvreringen. Heldigvis var redningsskøyta bare 10 min unna. Slepet ble gjort i grov sjø hele veien tilbake til bodø i sju og en halv time, sier en av passasjerene.

Det var altså Redningsskøyta som måtte slepe dem inn mot land.

- Feilen kan skyldes været, men jeg vil ikke spekulere. Men når man sliter med manøvrering er det vanskelig i dårlig vær, sier Konradsen.

Lager et alternativ

De 18 passasjerene som var ombord om båten deltok på et sykkelcruise. Konseptet går ut på at de sykler fra Bodø til blant annet til Kjerringøy og Leinesfjorden. Båten plukker dem opp, og lar dem sove ombord. Nå har de endret planene.

- Vi jobbet med et alternativ i går natt, og passasjerene sier at der er veldig fornøyd.

Den nye turen tar fire dager. I dag var de på Nyholmen skanse, Maskinisten, Elveparken og Bodin kirke, for å nevne noe. Videre skal de kjøre buss til Hamarøy og Hamsundsenteret og Tranøy. Og avslutte på lunch på Keiservarden.

- I den grad at det har vært mulig har forsøkt å holde oss til det tidligere programmet.

Passasjerene får ikke se Engeløya som var planlagt.

- Vi får vist fram flere gode sider av Bodø og omegn. Hensikten med cruise er at de skal få sykle og oppleve den nordnorske kysten, naturen og historien. Det får de med det nye programmet.

Artikkeltags