Tidligere toppsjef i Widerøe, Lars Kobberstad, er en av søkerne til den ledige jobben som luftfartsdirektør.

I begynnelsen av oktober ble det kjent at Stein Erik Nodeland går over i jobb i det private næringsliv etter fire år som direktør for Luftfartstilsynet. Fra nyttår har Nodeland vært «vice president industrial cooperation» i Nammo Gruppen. 

Ifølge Nodeland er det drømmen om å prøve seg i det private næringslivet som er årsaken til at han slutter i direktørjobben etter fire år.

Utsatte fristen

Topplederstillingen i Luftfartstilsynet ble lyst ut med søknadsfrist 19. desember, men Samferdselsdepartementet har valgte før jul å utsette søknadsfristen til 25. januar.

– Vi ønsker noe mer tid til å finne aktuelle kandidater, og har bestemt å utsette blant annet etter råd fra vårt konsulentfirma, opplyste Samferdselsdepartementet i en epost til Avisa Nordland 10. januar.

Fire søkere

Etter at søknadsfristen nå har gått ut, er det klart at det er fire søkere til jobben. Alle er menn.

Her er lista:

Thorbjørn Gaarder, Oslo. 61 år. Chief Credit Officer.

Lars Kobberstad, Asker. 55 år. Rådgiver/partner.

Leif Morten Larsen, Oslo. 50 år. Virksomhetsleder.

Syver Leivestad, Hole. 61 år. Senior Consultant Fleet Assets.

Har tung erfaring

Lars Kobberstad er den mest kjente av søkerne. Han var administrerende direktør i Widerøes Flyveselskap AS fra 2008 til 2015, og han har også bakgrunn som styreleder i Norsk Luftambulanse AS og styreleder i landsforeningen NHO Luftfart.

Syver Leivestad har vært administrerende direktør i Norsk Luftambulanse AS. Ifølge Wikipedia er han utdannet både sivilt og militært som fly- og maskiningeniør, og har offisersutdanning fra Luftforsvaret. Han har hatt en karriere som sjefingeniør i Fred Olsens Flyselskap, og administrerende direktør i Partnair A/S.

Ivrige jobbsøkere

Thorbjørn Gaarder er kjent for å søke på en rekke toppstillinger landet rundt. I en artikkel i Dagbladet ble han omtalt som Norges ivrigste jobbsøker. I Nordland har han tidligere blant annet søkt jobben som direktør ved Statens innkrevingssentral og politimester i Nordland.

Leif Morten Larsen (50) har også figurert på mange offentlige søkerlister de siste årene. Han søkte blant annet jobben som luftfartsdirektør i 2012. Han var nylig på lista over søkere til jobben som kommunalsjef i Hamarøy.

Les også: Seks har søkt om å bli ny kommunalsjef

Leif Morten Larsen søkte i fjor også jobben som helse- og omsorgssjef i Rødøy.

Les også: Permittert kommuneoverlege har søkt ny sjefsjobb