Lucky, Hope og Chance får nye hjem

Artikkelen er over 15 år gammel

Kattungene er sannelig like heldige som navnene de har fått. De tre kattungene får nye hjem.

DEL

I helga lå de ensomme og forlatte på ei trapp i Bodø og holdt på å fryse i hjel. Nå ser situasjonen langt lysere ut for de tre små pusene.

– Vi har fått flere henvendelser fra familier med katter som kan være fostermor for de tre. Da kan ungene få kattemelk, og det vil være det aller beste. I tillegg er det flere personer som har sagt seg villige til å fôre kattungene for hånd og sørge for at de lever opp, forteller Tanja Pedersen i Dyrebeskyttelsen. Hun er dessuten glad for at mange har sagt seg villige til å overta kattene når de blir store nok til å klare seg på egen hånd.

– Den svarte katten ble lovet bort til en politimann allerede søndag. Den kremhvite katten har også fått løfte om et nytt hjem, og det er flere som er interesserte i den grå pusen, sier Pedersen.

Det er ikke avklart når de tre pusene kan flytte til en ny fostermor, eller om alle vil ende på samme sted. For øyeblikket er det Pedersen selv som tar seg av fôringen. De små får nå melkeerstatning i tillegg til kokt vann. Chance (kremfarget) er en liten guttekatt, mens Lucky (svart) og Hope (grå) er jentepuser.

– De er blitt mye sprekere siden søndag. Jeg synes de vokser for hver gang jeg ser på dem, sier en glad Tanja Pedersen.

Dyrebeskyttelsen er fortsatt veldig opprørt over at noen kunne få seg til å sette kattungene ut for å dø.

– Dersom noen kjenner igjen kattungene og vet hvem som har gjort dette, håper vi de tar kontakt med oss. Vi vil sørge for at saken blir anmeldt, sier Ann-Karin Torrisen i Dyrebeskyttelsen i Nordland.

Etter Dyrevernloven er det ulovlig og straffbart å påføre dyr unødvendige lidelser. Den som eier eller har dyr i sin varetekt, er pålagt å sørge for at dyret har nok og godt nok fôr og vann og at det får forsvarlig tilsyn og stell. I lovens § 9 understrekes det at avliving av dyr skal gjøres på en slik måte at dyret ikke kommer i fare for å lide i utrengsmål.

– Folk må for all del ikke tro at de kan plassere uønskede kattunger hos oss eller hos politiet. Kan man ikke ha kattungene selv, får man få dem avlivet humant hos en veterinær, sier Ann-Karin Torrisen.

Artikkeltags