– It-bransjen skriker etter kvalifiserte folk. Det er årsaken til at Handelshøgskolen og næringa går sammen om å sikre rekruttering. Ved å tilby stipend og lønn under utdanning, håper vi at vi skal sikre en bred nasjonal rekruttering samtidig bidra til at folk blir i landsdelen etter endt utdannelse, sier dekanus Frank Lindberg ved Handelshøgskolen i Bodø.

Lukrativ pakke.

Nord-Norges ledende databedrift iTet og Handelshøgskolen i Bodø undertegnet i går en omfattende samarbeidavtale som skal sikre landsdelen it-kompetanse. I tillegg til å samarbeide om både master- og bachelorutdanninger, har de også gått sammen om fristende lokkemidler.

– iTet vil blant annet gi ut stipend på 75.000 kroner til 18 bachelorstudenter. I tillegg legges det ut 10 stipender på 150.000 kroner til mastergradstudenter, mens Handelshøgskolen skal legge til rette for fordypning og veiledning for de enkelte studentene, sier Lindberg.

Bindingstid. For å kunne motta disse stipendene, forplikter studentene seg til å jobbe for iTet to år etter endt utdanning. Mot å binde seg, for de lovnad om feriejobber, mentorordning samt tett oppfølging fra Handelshøgskolen i Bodø.

– Ønsket om målrettet rekruttering er driftkraften for vårt engasjement, sier administrerende direktør Hans Nilsen i iTet.