Landego skole med seks elever er Bodøs minste skole, og også en av fylkets minste. Men skolen kan tilby både godt med utstyr, nydelig beliggenhet og god plass til elevene sine.

Helt til i 1963 var Landego skole en internatskole på Kvig. Da ble skolen flyttet over til det gamle bedehuset før den ble flyttet til dagens skolebygg på Fenes. I mange år måtte elevene fra Kvig i båt for å komme til skolen, men i 1994, etter langvarig kamp, var veien til Kvig ferdig. For tre-fire år siden fikk skolen tilbygg med garderober og gymsal.

I fjor var det fem elever på skolen, i år altså seks, og det ventes tilflytting av to elever i løpet av året. Men lærerne Elisabeth Fjellgård og Liv Pleym på Landego forteller at det for en ti års tid siden var så mange som 16 elever på skolen.

– Det hadde selvsagt vært ønskelig for elevene om de var flere, men samtidig er vi mye i byen på svømming, konserter osv., og vi er sammen med skoleklasser fra byen som kommer hit, sier Fjellgård. Siden det er så lite miljø, blir elevene på Landego spesielt flinke til å ta var på hverandre og leke sammen på tvers av alder, sier hun.

Stein Kurås er ny rektor av året. Han har jobbet på grunnskolekontoret i ti år før han nå bestemte seg for å gå ut i skolen igjen.