Linnéa åpen om depresjoner og anoreksi

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Hun laget en av landets mest leste blogger før hun gikk over til å skrive bok. Linnéa Myhre er deprimerte unges fremste talsperson.

– Jeg har ikke latt meg påvirke av at noen har skrevet på et eller annet nettsted at jeg er stygg.

Linnéa Myhre (24) er en av de mer kjente forfatterne som opptrer på Det Vilde Ord.

Først møtte hun en interessert voksen forsamling på SydØst tirsdag, torsdag møtte hun et nesten fullsatt auditorium på Bodin videregående skole. De lyttet lydhørt til hennes beretning, og de var mer interessert i hvordan hun var kommet gjennom depresjonene enn hvordan hun kom seg gjennom anoreksien.

Evig søndag

For det er dette det handler om i Linnéa Myhres forfatterskap. Bloggen ble hyllet som et motstykke til rosabloggene, men så ble det bok i stedet og snart kommer en ny. Boka «Evig søndag» ble lansert som roman men ligger nært opp mot virkeligheten. Boka følger et år av Linnéas liv, der hun motvillig begynner å gå til psykiater og motvillig etter hvert innrømmer at hun er syk. – En anorektiker innrømmer ikke at hun er syk, for å være frisk handler jo om å gi fra seg kontroll og å legge på seg. Begge deler er jo sykt for en anorektiker, sa Linnéa Myhre til elevene.

Mye stygt

På nettsidene til NRK i en serie som handler om psykiske lidelser, og i svært mange andre sammenhenger også utenfor boka «Evig søndag» har Myhre snakket og skrevet åpent om sin depresjon. Dette har hun fått mye ros og heder for.

Stine Myrvoll og Marie Pettersen kjente godt til Linnéa Myhre, hennes blogg, og øvrige aktiviteter .

– Linnéa Myhre snakker åpent som anoreksi og depresjon. Vi vet at mange, bare her på vår skole, er plaget og vi vet at det foregår mye stygt på nett. Det er altfor mye kroppsfiksering både på nett og ellers, sier de.

Artikkeltags