Båten som var på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad utenfor Bergen, ble meldt savnet fredag formiddag. En mann i midten av 50-årene er samtidig meldt savnet. 

– Vi har ikke gjort noen funn etter å ha søkt i hele natt med flere fartøy, sier redningsleder Eric Willasen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB lørdag morgen.

Fly, helikopter og båter har søkt etter den 31 fot lange fritidsbåten som ble meldt savnet fredag formiddag. Natt til lørdag deltok fire båter fortsatt i søket. På morgenen trappes letingen opp.

– Når det nå blir lyst øker vi innsatsen og vil ha to helikoptre og totalt åtte fartøy med i søket, sier Willasen.

På det meste var tre helikoptre, ett fly og flere båter med i søket i Fensfjorden øst for Fedje i Nordhordland. Både redningsselskapet, Røde Kors og mannskaper fra Forsvaret deltar i letingen.

– Det er ganske mye som tilsier at siste posisjon er i Fensfjorden. Vi vet når han startet og farten hans, og det passer godt med to observasjoner som er gjort og mobilspor og radarplott vi har fått tilgang til, forklarer Willassen.

Den savnede båtføreren var på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad for å selge båten. Det var en kamerat som meldte mannen savnet. I løpet av en telefonsamtale hørte kameraten noe han mente var unormalt, og så ble samtalen brutt, og han fikk ikke kontakt da han ringte opp igjen.