Gå til sidens hovedinnhold

Legerefs også i Rana

Artikkelen er over 7 år gammel

Leder i Nordland legeforening, Stian Holmvik, sier til AN at de ønsker at helsepersonell skal kunne bruke media i saker som får uheldige helsemessige konsekvenser for befolkningen, etter at en Bodø-lege opplevde å få refs av rådmannen.

En lege i Rana har også fått refs for å ha uttalt seg om konsekvenser av kutt i sykehjemsplasser.

Les også: Godtar ikke refs

I forbindelse med budsjettdebatten i Rana ytret lege Bjørn Lichtwarck seg to ganger gjennom Rana Blad. Begge ytringene handlet om kutt i sykehjemsplasser.

Like etter gikk rådmannen i Rana ut og fastslo at det kun er rådmannen som skal uttale seg offentlig om budsjett, økonomiplanen og konsekvenser i avdelingene.

Ifølge Rana Blad, som omtalte saken i romjulen, tok Lichtwarck saken til Den norske legeforening.

– Vårt klare mål er å få omgjort tilrettevisningen og få kommunen til å trekke den tilbake, ettersom vi finner den urimelig, sier Lichtwarck til avisa.

I et leserinnlegg i Rana Blad tok lege Anette Fosse et oppgjør med legerefsen.

Hun stilte spørsmål om hva slags arbeidsmiljø og kultur det blir i en kommune der engasjerte fagfolk møtes med advarsler og sanksjoner.

Les også: - Hva slags arbeidsmiljø og kultur blir det i en kommune der engasjerte fagfolk møtes med advarsler og sanksjoner?

– Er sakens natur alvorlig, og man ikke når fram ved å gå tjenestevei, finner jeg det ikke urimelig at leger også bør kunne bruke media, sier Leder i Nordland legeforening,?Stian Holmvik til AN.

- Å?skrive leserinnlegg med åpne og poengterte spørsmål, bør også være helt legitimt, sier han.

Kommentarer til denne saken