Mandag kveld gikk andre epsiode av Top Model Norge hvor 13 norske jenter jakter på modelldrømmen.

Eivor Øvrebø er modellmamma i modellbyrået Team Models og kom nylig med en mye omdiskutert uttalelse nylig.

- De som har vunnet tidligere, fungerer ikke fordi de er for store. Da snakker jeg ikke om at de er for tjukke, men beinbygningen deres er for stor til å jobbe internasjonalt. For å kunne slå igjennom må man være syltynn for å passe inn i klærne, sier hun til Dagbladet.

Hun mener at serien velger feil jenter og kun fokuserer på at det skal bli underholdning.

- Jeg har inntrykk av at det er «reality» hele greia, og at veldig mye er redigert og styrt av TV3. Men Donna som er med i år har i alle fall teft, så da spørs det hvor ofte hun får gjennomslag for sine meninger, sier Øvrebø til Kjendis.no

- Bare tull

En av jentene som konkurrerer er Frida Børli Solaker (21) fra Valnesfjord.

Modellspiren synes ikke noe om påstanden fra Øvrebø.

- Jeg kan skjønne det med at designerne lager klærne så små som mulig og det mange grunner til det. Men at man skal se ut som et skjelett er bare tull, for det finnes mange modeller som har former. Tyra Banks kommer seg fint inn i klærne selv om hun ikke er et skjelett. Hun har pupper og fine former, sier Frida Børli Solaker til an.no

- Hva synes du om at hun sier dette?'

- Det at vi har for kraftig beinbygning høres bare helt dust ut og det er latterlig at hun kan si noe sånt. Hun setter egentlig oss alle i samme bås.

Settes i bås

Hun mener slike uttalelser sender feil signaler.

- Det er klart at det finnes små fjortenåringer som har lyst til å bli modell og da kan det hende at de plukker opp at de nå må sulte seg for å bli modell, mener hun.

Top Model-Frida vet at presset er tøft når modellene skal plukkes i moteverden, men påpeker at det beste er en sunn livsstil.

- Man kan gjøre det bra selv om man ikke er helt strek, fastslår hun og legger til:

- Vær i aktivitet, vær glad og spis sunt. Folk må ikke drive å sulte seg.