Lærer skadet skoleelev

Artikkelen er over 15 år gammel

Læreren ved Vestmyra ungdomskole på Fauske skal ha tatt tak i eleven og kastet henne på hodet ut av klasserommet. Jenta (15) havnet på legevakta med kul i hodet og strekk i nakken.

DEL

Jenta som går i 9. klasse ved Vestmyra ungdomsskole skal etter det Avisa Nordland erfarer ha oppført seg provoserende i forkant av opptrinnet.

Læreren mistet besinnelsen og røsket tak i den 15 år gamle jenta, hvorpå han kastet henne hodestups ut av klasserommet.

Kul i hodet. Jenta traff veggen på andre siden av gangen. Hun ble sendt til legevakta etterpå med kul i hodet og strekk i nakken.

– Jeg kan bekrefte at hendelsen har skjedd, sier rektor Kristian Øse. Mer vil han ikke si om selve opptrinnet som utspant seg mandag den 24. januar i et av skolens klasserom. I og med at dette er en elevsak og en personalsak henviser han til kommunalsjef Jørgen Kampli.

– Vi behandler dette som en personalsak som er unntatt offentligheten. Jeg vil ikke brette en personalsak ut i media, sier kommunalsjef Jørgen Kampli.

Kampli vil dermed ikke ut med hvilke konsekvenser dette kan få for den involverte læreren. Om læreren fremdeles er på jobb, eller om han er suspendert får vi heller ikke vite.

– Jeg må få oversikt over hva som faktisk har skjedd. Så vil nødvendige tiltak treffes, sier Kampli som ikke har snakket med læreren selv. Skolen har per i dag ikke vurdert å anmelde saken til politiet.

Rektor beklager. Selv om Øse ikke vil si så mye om det som skjedde, så beklager han overfor eleven og foreldrene på vegne av skolen.

– Vi ønsker trygghet og tillit, sier han. Skolen har nylig startet en kampanje som heter Folkeskikk hvor det fokuseres på vold, trusler, språkbruk og atferd.

– Det er klart at det er ekstra pinlig at vi får dette i oppstarten på en kampanje hvor vi forsøker å ta elevenes arbeidsmiljø på alvor, sier Øse.

Mulig anmeldelse. Tirsdag var jenta på skolen som normalt. Men hun vil ikke møte læreren og skal få slippe å ha timene med han.

Foreldrene vil ikke snakke med avisa om hendelsen, og har ikke bestemt seg for om de vil anmelde saken til politiet.

Samme dagen som episoden skjedde, skal det ha vært møter mellom de involverte partene hvor skolen og læreren beklaget det som hadde skjedd.

Læreren selv vil ikke kommentere saken i avisa.

Artikkeltags