Laget protestfilm mot klineforbud

Artikkelen er over 6 år gammel

Se filmen her.

DEL

Bodøværingen Kjartan Nilsen ble så provosert av klineforbudet på Løpsmark skole at han produserte en egen protestfilm mot forbudet.

På Vimeo kan du se en høyoppløselig versjon av filmen.

I kveld skal filmen vises på utestedet Dama Di.

- Klineforbudet på Løpsmark skole er et grovt overgrep mot ungdommene. De fravrøves en rett til å utforske seksualitet og kjærlighet. Holdningene er ikke akseptable for det samfunnet vi lever i dag og rektoren er er en dinosaur, sier Nilsen.

- Jeg inviterer også rektoren til å komme for å ta seg en øl på Dama Di i kveld, om hun tør en liten debatt. Jeg blir å stå bak baren, legger han til.

Han forklarer at filmen er et privat initiativ.

- Jeg skal bare la den leve sitt eget liv på internett, sier han.

Til tross for Nilsens protest har rektoren ved Løpsmark skole fått støtte etter at hun innførte forbud mot blant annet sagging, klining og bare rygger.

– Ungdommer som står og kliner og er i buksa på hverandre, hører ikke hjemme på skolen, sa rektor Vigdis Eriksen til AN tidligere i høst.

– Vi ber bare elevene om å kle seg anstendig, og vi ønsker ikke å se undertøyet hos verken gutter eller jenter, mener Eriksen.

Hun fikk full støtte hos skolesjef Ulrik Thomsen som mener Løpsmark skoles trivselsregler er helt i tråd med den nye, kommunale forskriften som skal sikre elevene en trygg og god skolehverdag.

Det er Fredrik William Olsen i Bodø-bandet Kråkesølv som har lånt ut sangen til filmen.

- Musikken er fra Fredrik William Olsens soloplate, og han har latt meg bruke den til videoen fordi vi er gode venner og han støtter saken, sier Kjartan Nilsen.

Artikkeltags