Gå til sidens hovedinnhold

La ned arbeidet i en time

Artikkelen er over 14 år gammel

Lærerne på Bodø Videregående protestere mot fylkesrådets budsjettforslag ved å legge ned arbeidet i en time.

Lærere ved videregående skoler i hele fylket gikk i dag ut i politisk streik mot fylkesrådets forslag til driftsbudsjett for utdanningssektoren.

Umulig

Ved Bodø Videregående la lærerne ned arbeidet mellom klokken 10 og 11 i formiddag. Et tjuetalls lærere samlet seg da i skolens auditorium for å diskutere budsjettforslaget.

- Fylkesrådet har vedtatt to mål for elevene på videregående skoler i Nordland. Det ene er å legge til rette slik at elevene kan oppnå bedre karakterer, samtidig som flere fullfører videregående. Disse målene vil bli umulig å jobbe mot dersom budsjettet vedtas, sa tillitsvalgt Viggo Albertsen ved Bodø Videregående skole til an.no før han innledet møtet.

Store konsekvenser

Ifølge Albertsen vil budsjettplanene få store konsekvensert for den daglige undervisningen.

- Elevene vil få mindre tid sammen med lærer, mindre utstyr, færre ekskursjoner og det vil bli brukt mindre penger på å sette inn vikarlærere. Dermed vil elevene ofte bli overlatt til seg selv dersom lærere har fravær, sier Albertsen.

- Ideelt sett skulle vi ha vært på Fauske og protestert mot Fylkestinget direkte, men vi valgte å legge ned arbeidet og holde et møte på skolen i stedet, sier han.

Tomme klasserom

I dag er siste ordinære skoledag for elevene, og de fleste klasserom stod tomme da an.no besøkte skolen. Noen hadde eksamen, mens andre andre hadde dratt på ekskursjon, mens andre igjen begynte skoledagen sent.

I gangen utenfor klasserommene til musikklinja satt Øyvor Hald (16) og Caroline Fredriksen (16) og ventet på undervisning. De ante ikke at det var streik, og visste heller ikke hvorfor lærerene hadde lagt ned arbeidet.

Da de fikk høre årsaken, var de enige i streiken.

- Selvstudier fungerer ikke slik det er i dag. Vi får lite oppfølging, og for oss er selvstudier det samme som fri. Dersom vi får mer av det vil mange nok få dårligere karakterer. I tillegg burde det virkelig gjøres noe med frafall i skolen. I vår klasse har det sluttet seks stykker allerede, sier de to førsteklassingene.

Ved fylkestingets start på Fauske i formiddag markerte en rekke elever og lærere ved Fauske videregående avstand til fylketsrådets budsjettforslag. Les mer om i Avisa Nordland i morgen.