Jan Arild Ellingsen har fått mange reaksjoner etter gårsdagens uttalelser i VG. Da sa han blant annet:

- Det er klart det er lov til å flørte, men på noen kan slik atferd virke provoserende, særlig i et flerkulturelt samfunn. Det er folk som dør av det. Kvinner må selv ta ansvaret for hvilke signaler de sender ut.

Må kvinner tenke på hvilke signaler de sender ut? Si din mening.

Tilbakeviser delvis

Ellingsen går i dag ut og tilbakeviser VGs oppslag om at jenter må ta en del av ansvaret.

- Det er alltid menn som har skylden for en voldtekt. Handlingen kan aldri unnskyldes og jenter skal ha lov til å kle seg som de vil og oppføre seg som de vil. Det må det ikke være noen tvil om, sier Ellingsen.

- Vær forsiktige

Men:

Når vi vet at det er menn i Oslo som mangler grunnleggende respekt for jenter, mener Ellingsen det er et godt råd å be dem være forsiktige.

- Slik samfunnet har utviklet seg har det dessverre blitt utrygt for jenter å gjøre ting vi mener de skal ha lov til. På grunn av de lave bevilgningene til politiet er det ikke lenger trygt for jenter å gå alene hjem fra byen. Det er trist, og en utvikling vi må bekjempe.

- Har selv ansvaret for voldtekt

Det var undersøkelsen "Hvem bryr seg" som startet debatten.

Her kom det frem at halvparten av norske menn mener kvinner selv har helt eller delvis skyld om hun blir voldtatt etter å ha flørtet åpenlyst på forhånd. Undersøkelsen viste også at nær én av tre menn mener kvinnen delvis har seg selv å takke hvis hun blir voldtatt når hun kler seg sexy.

Dagens leder i Avisa Nordland går sterkt til angrep på Ellingsens holdninger.