AN har fått sett e-poster som dokumenterer at rolf-Cato Raade var den foretrukne kandidaten til hodejegerbyrået som hadde ansvaret for å besette stillingen i Skottland.

Den siste uka har kritikken haglet mot Bodø kommune, Stormen-ledelsen og især direktør Rolf-Cato Raade.

Hvorfor lyve?

Journalist og forfatter Morten Strøksnes gikk langt i å antyde at Raade løy om at han hadde blitt tilbudt den prestisjetunge stillingen i et portrettintervju med Bodø Nu i fjor høst.

- Dersom det hadde vært usant, og jeg hadde brukt det til å oppnå fordeler, hadde det vært kriminelt. Men faktum er at dette kun var nevnt i forbindelse med et intervju rett før åpninga av Stormen. Hvorfor i all verden skulle jeg lyve om noe sånt? spør han seg.

Etter at AN trykket leserbrevet fra Strøksnes onsdag, sendte vi ut konkrete spørsmål til blant andre Rolf-Cato Raade. Han valgte å ikke svare på spørsmålet om han hadde løyet om stillingen i Skottland.

Motiver

- Hvorfor lot du være å svare på spørsmålet?

- Jeg følte ikke at jeg hadde noen grunn til å redegjøre for det. Jeg visste jo at jeg snakket sant og ikke hadde noe å skjule.

- Hva tror du motivet er for å anklage deg for løgn?

- Jeg kan ikke tenke meg annet enn at noen er ute etter å ramme meg gjennom å svekke min troverdighet.

Morten Strøksnes skriver at kommunikasjonsavdelingen ved Royal Scottish National  Orchestra kategorisk avviser at Raade ble tilbudt jobben. Det er ikke Raade overrasket over.

- Orchestra benytter seg av rekrutteringsselskaper når de ansetter. Først etter at stillingen er besatt, kommer kommunikasjonsavdelingen inn i bildet. Det er riktig at det aldri forelå noen kontrakt. Det kom aldri så langt, sier han.

- Hvordan har de siste dagene vært?

- Det har jeg ingen kommentar til.