Nå starter arbeidet med neste års turneer i Salten

Den kulturelle spaserstokken er et kjært tilbud for de eldre i Salten. Foto: Reidar Waage

Den kulturelle spaserstokken er et kjært tilbud for de eldre i Salten. Foto: Reidar Waage

DEL

Er du musiker, forfatter, kunstner eller formidler, med ønske om å nå et eldre publikum? Hvert år arrangerer Salten kultursamarbeid turneer for Den kulturelle spaserstokken i Salten.

Nordland fylkeskommune tildeler årlig midler til spaserstokken. I 2020 disponerer Salten Kultursamarbeid 271.000 kroner til formålet. Målsettingen er å få tre turneer og ti til elleve forestillinger for disse midlene.

– Kjært tilbud

- Vi gleder oss til å sette sammen neste års turneer for Den kulturelle spaserstokken, sier faglig leder Hege Klette.

– Dette er et kjært og kostnadsfritt tilbud for de eldre i Salten, legger hun til.

Spaserstokkens formål er å legge til rette for økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det kan utvikles gode kunst- og kulturprosjekt for eldre lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk.

– Midlene skal hovedsakelig benyttes til profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet, gjerne i samarbeid med kunst- og kulturinstitusjoner, kunstnere og andre kulturaktører på regionalt nivå, påpeker Klette videre.

– Meld interesse

De siste årene har tildelingene vært kjent tidligere enn i foregående år.

– Det gjør at vi i år ønsker å invitere kulturaktører til å melde sin interesse. Det vil bli foretatt en vurdering av innsendte tilbud ut fra formålet med ordningen, relevans for målgruppen og sammensetning av turneer, forklarer hun.

Frist for å melde interesse er 15. oktober.

– Arbeidet med neste års turneer starter i måneskiftet oktober/november der kultursamarbeidets arbeidsutvalg fungerer som programråd i prosessen.

Artikkeltags