Krokholmen er til salgs

Artikkelen er over 10 år gammel

For tredje gang i løpet av drøye tre år er øyparadiset Krokholmen i Gildeskål lagt ut for salg. Denne gang til en prislapp på 12 millioner kroner.

DEL

Det er en prisstigning på nærmere åtte millioner siden Reitangruppen overtok den idylliske øygruppen i Gildeskål sommeren 2004 for 4,1 millioner kroner.

– Det er overhodet ikke mulig å sette en fornuftig prisantydning på eiendommer som dette. Du har ikke noe å sammenligne med, sier megler Erik Thalberg Pettersen i Privatmegleren til HegnarOnline.

Styreleder i Krokholmen AS, Per Reinert Gårseth, understreker at eiergruppen kun vurderer å selge øygruppen som tidligere gikk under navnet Salmon Island. Det foreligger heller ingen planer om å stenge driften.

– Vi kommer til å drive som før, og har masse bestillinger utover sommeren. Men vi har lagt det ut for salg for å teste markedet, ene og alene fordi vi ikke har tid til å drive det. I utgangspunktet skulle noen av eierne drive stedet, men vi har alle jobber andre steder som tar for mye tid. Vi har ikke noe hastverk, understreker Gårseth.

Gårseth og de fem andre i eiergruppa til Krokholmen AS la 4,6 millioner kroner på bordet da de kjøpte kystperlen i 2005, og siden den gang har de ifølge styrelederen lagt ned betydelige midler i å oppgradere området.

– Det vil derfor være uaktuelt å selge for den prisen vi ga for stedet, sier styrelederen.

Det er Privatmegleren i Parkveien i Oslo som har fått i oppdrag å selge Krokholmen. At eiergruppen har valgt å gå til hovedstaden for å finne megler forklarer Gårseth med at de ønsker å nå ut til et større marked.

– Og gjerne også utenlands, sier han.

Ifølge Gårseth har det vært stor interesse for perlen i Gildeskål både blant nordmenn og potensielle kjøpere fra utlandet.

– Det ble trykket 100 eksemplarer av prospektet og allerede er det hentet 40-50 eksemplarer. De fleste av disse holder til i Sør-Norge, opplyser Gårseth som ikke vil si noe mer konkret om hva eierne håper å oppnå i pris for Krokholmen.

– Vi har det ikke travelt og det kan godt hende vi ikke selger i det hele tatt, avslutter Gårseth.

Artikkeltags