Kristoffer (11) fikk storlaksen

Pappa Karsten Steen og storfisker Kristoffer Trones Steen med årets største laks fanget i Beiar-elva - 15,3 kilo.

Pappa Karsten Steen og storfisker Kristoffer Trones Steen med årets største laks fanget i Beiar-elva - 15,3 kilo. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

11-åringen Kristoffer Trones Steen er årets storfisker så langt i Beiarelva. Mandag kveld fikk han på land en storlaks på 15,3 kilo.

DEL

- Det er den største hittil i år i Beiar-elva. og Kristoffer fikk den ved hjelp av en vanlig liten fjellstang, kombinert med Beiar-sluken og snøre på 0,45, forteller en stolt pappa, Karsten Steen.

Storfisken ble landet på familiens eget vall i Beiarelva - Larsos-vallet - som til vanlig er okkupert av andre ivrige laksefiskere.

- Men mandag kveld var det ledig, og da fant vi ut vi skulle prøve fiskelykken selv, for en gangs skyld. Og på tredje-fjerde kastet slo alså storlaksen til. Kristoffer ropte at han hadde napp, jeg kikket bort og så at det var tilfellet, men trodde ikke det var en storfisk. Den oppførte seg som en laks på fem-seks kilo, og det var først etter at jeg og flere andre gode hjelpere fikk laksen på land at vi så hvor stor den faktisk var, forteller en fortsatt opprømt Karsten Steen,

- Tjue minutter tok det å få den på land, men da hadde også Kristoffer sørget for at årets største laks - så langt i år - var tatt i Beiar-elva, sier Karsten Steen.

Artikkeltags