Nå krever flere av bygdas innbyggere at hunden må avlives etter at den nok en gang har gått til angrep på dyr eller mennesker. Fredag var det den seks måneder gamle tibetansk spanielen Kazper som måtte bøte med livet da han ble angrepet av amstaffen.

– Vi har bare ventet på at noe slikt skulle skje, sier beboerne på Støvset.

– Det er forferdelig trist med Kazper, men hva om det hadde vært en liten unge som ble angrepet, spør matmor May Iren Jakobsen.

Sammen med sønnen Marius og datteren Rikke sørger hun over tapet av familiens kjæledyr.

Hunden i kjeften

Det var tidlig fredag ettermiddag at den tragiske ulykken skjedde. Rikke Jakobsen og en kamerat var ute og lekte med valpen Kazper utenfor familiens hjem på Støvset. Rundt 50 meter lenger bort ligger en gård hvor amstaffen og en schæfer ofte oppholder seg på et inngjerdet område.

– Kazper løp bort til gjerdet. Han ville vel leke med de to hundene, forteller Rikke.

Det gikk ikke lang tid før amstaffen ifølge åtteåringen reagerte.

– Han kom seg ut av et hull under gjerdet og gikk til angrep på Kazper. Han tok Kazper i munnen, forteller Rikke.

– Det var helt forferdelig. Jeg hørte dødsskrikene til Kazper og de hysteriske hylene til Rikke og la på sprang bortover. Da jeg kom dit sto amstaffen med Kazper i kjeften og ristet, forteller May Iren Jakobsen.

Hun fikk ungene fra stedet og skjønte da at valpen var død.

– Kazper var ikke i bånd og det var forferdelig dumt. Det forsvarer på ingen måte at den livsfarlige hunden så enkelt kunne komme seg ut av hundegården og angripe uskyldige, sier May Iren Jakobsen og får støtte fra flere av naboene.

Angrepet tidligere

Fredag kveld ble lille Kazper stedt til hvile i familiens hage og mange av bygdas innbyggere valgte å møte opp for å gi sin støtte.

– Når kan vi forvente at politiet griper fatt i dette problemet som er så stort at enkelte beboere ikke tør gå ut, spør en opprørt Helen Demmo Kristensen

Hun opplevde for sju år siden at hennes seks år gamle sønn Jan Aleksander ble bitt i låret av schæferen som eies av samme mann som har amstaffen, Agnar Nyheim.

Deretter var hun og moren noen år senere nær ved å bli angrepet av de to illsinte hundene. Da to 12 år gamle gutter ble angrepet i fjor kokte det over for flere av innbyggerne som krevde at amstaffen ble avlivet.

– Men hundeeieren slapp unna med å bygge en hundegård, og han sendte frivillig amstaffen til hundepsykolog. Vi ser jo hvor bra hundegården var laget til. Hundepsykologen som visstnok skal ha konkludert med at det ikke var noe feil med hunden kan umulig å ha gjort rette vurderinger, raser innbyggerne som understreker at de ikke er ute etter å ta Agnar Nyheim personlig, men problemet rundt hundene hans.

Nå krever de at politiet avliver hundene slik at bygda unngår flere tragedier slik livet til seks måneder gamle Kazper endte.

– Neste gang kan det være et barn som blir angrepet, sier Helen Demmo Kristensen.