Gå til sidens hovedinnhold

Krever at SV skvises

Artikkelen er over 11 år gammel

Tidligere Ap-statsråd og fylkesrådsleder Odd Eriksen krever at Arbeiderpartiet skjærer gjennom og sørger for at SV ikke står i veien for et mulig oljeeventyr utenfor Lofoten.

– Dokument for dokument viser at vi må gå videre i arbeidet, og vi forventer at regjeringen går videre med en konsekvensutredning som vil kunne åpne for oljeleting, sier den tidligere nærings- og handelsministeren til VG.

Og Eriksen er ikke alene. Også i Troms er det liten tvil om hva som er viktigst av et fortsatt regjeringssamarbeid med SV, eller et mulig oljeeventyr i nord.

– Vi kan ikke sitte og se på at hele næringsutviklingen her oppe går føyken bare fordi noen få er opptatt av å verne, sier fylkesrådsleder Pia Svensgaard (Ap) i Troms.

Hun kaller det et «et svik »og «feigt» hvis regjeringen ikke går for en konsekvensutredning.

– Hvis VGs lekkasje onsdag stemmer, og ikke engang worst case scenario vil føre til nevneverdig skade på fiskebestanden, er vi nødt til å gå videre med en konsekvensutredning, sier Svensgaard

Ifølge Eriksen er stemningen i Nordland klar.

– Lokale målinger viser stor enighet om at det må gjennomføres en konsekvensutredning. Nordland trenger dette, og vi kan ikke godta at potensialet ikke undersøkes. (ANB–NTB)