Kjære prinsesse....

Trond Danielsen er stolt av datteren sin, Pernille. I brevet til prinsesse Märtha Louise forteller han om hvordan det er å ha barn med asperger og autisme.

Trond Danielsen er stolt av datteren sin, Pernille. I brevet til prinsesse Märtha Louise forteller han om hvordan det er å ha barn med asperger og autisme. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Trond Danielsen skrev åpent brev til prinsesse Märtha Louise om datteren som har asperger og sønnen med autisme. Responsen er enorm.

DEL

- Overveldende. Jeg må ha rørt ved noe, sier Trond Danielsen i Rødøy. En kveld for noen dager siden skrev han et åpent brev til prinsessen.

Prinsesse Märtha Louises fond gir penger til Autismeforeningen, og den foreningen betyr svært mye for Trond og familien på fem. Pernille på 15 år har asperger-diagnose og Tord på 13 år har autisme.

Sjokket

I brevet forteller pappa Trond om sjokket da de fikk vite at sønnen ikke var som barn flest.

Trond kjente til autisme fra han selv var liten. Han hadde et bilde av en mann som satt for seg selv og rugga hele dagen.

- Så da jeg ble voksen og gift, snakket jeg og min kone at det ikke var sikkert at barna våre ble som de skulle. Og da tenkte jeg på den mannen og sa "Hva som helst, bare ikke autisme".

- Snakk om å få passet påskrevet, for vi fikk to, vi, skriver han.

Kommet hjem

I brevet forteller han om hva autismeforeningen har betydd for familien. Om at de kom "hjem". Om da sønnen på foreningens sommertreff fikk et raserianfall, hylte og skrek. "Og jeg la merke til noe fantastisk. Ingen så på ungen. Ingen så på oss, og alle fortsatte sine samtaler. Og da tenkte jeg: Trond du har kommet hjem.

På få dager har brevet til Trond fått nesten 4000 "likes" og over 240 kommentarer.

Trond er overveldet.

Annerledes-barn

- Mange av dem som har skrevet kommentarer, har annerledes-barn, enten det er adhd, downs eller annet. Mange kjenner seg nok i gjen i sorg-reaksjonen, sier Trond.

Med hans Tord og Pernille går det over all forventning, forteller han.

I fjor var Pernille i Avisa Nordland. På en konferanse i Bodø fortalte hun om hvordan det var å være henne.

Tøff Pernille

- Jeg vil ikke være som alle andre. Å ha Aspergers syndrom er det som gjør meg til den jeg er, sa Pernille.

Artikkeltags