– Vi regner med at det kommer noen flere søkere, sier pastor Torbjørn Olsen i St. Eysteins menighet. St. Eysteins skole er Bodøs første private skole og Norges fjerde katolske skole.

– Mange har sagt seg interessert i elevplass på skolen, men det har ikke resultert i så mange søknader så langt, sier Olsen. Søknadsfristen gikk ut søndag.

Torbjørn Olsen har tatt utgangspunkt i en skolestart med ti førsteklassinger, men med bare seks søkere – fordelt fra første til fjerde klasse – blir det et litt annet opplegg.

– Vi er innstilt på å starte. Det som sies fra andre privatskoler er at det gjelder å komme i gang, så tar søknaden seg opp nokså fort, sier Olsen.

– Hva tror du er årsaken til at så få har søkt?

– Jeg synes det er underlig at det ikke har vært større pågang siden vi kan tilby stor trygghet og god oppfølging i et oversiktlig miljø. Vi har hatt stor pågang fra lærere, mer fra dem enn fra foreldre, faktisk. Det kan være at de som er inne i skoleverket ser det positive med en slik skole som vår, mens foreldrene som ikke er inne i systemet, er mer usikre, og det fører til tilbakeholdenhet, sier Torbjørn Olsen.

Elisabeth Thielemann, som i dag er lærer på den katolske skolen i Bergen, starter i jobben som rektor på St. Eysteins skole i begynnelsen av mars. Skolen skal holde til i bygget «Barnevennen» like ved den katolske kirken.