I 2007 giftet Pia-Kristin Pettersen (34) seg med tyrkiske Gizli Ersen (30). Siden har de kjempet for å bli trodd på at de giftet seg fordi de er glad i hverandre.

Utlendingsdirektoratet (UDI) mente at de to hadde inngått et ulovlig proformaekteskap for at Ersen skulle få bli i landet.

Håpløst

Da Avisa Nordland skrev om paret i mai i år hadde de to ventet i fem måneder på at Utlendingsnemnda (UNE) skulle behandle klagen.

Nå har paret, som er bosatt i Bodø, fått endelig svar. De blir ikke trodd. Gizli Ersen må forlate Norge innen 11. august i år.

– Det er ille at vi ikke blir trodd. Vi har levert skriftlige bekreftelser på at vi er lovlig gift, både fra foreldre og venner. Hvis vi ikke er glad i hverandre, hvorfor skulle vi da kjempe så for at Gizli skal få bli her, spør Pettersen.

Politiet skal ikke ha sjekket om de to virkelig bor sammen, noe UNE altså tviler på.

Til retten

Eneste håp nå er at saken tas til retten. Paret har to advokater på saken.

Neste uke skal det vurderes om saken skal tas til retten.

- Vi håper at vi Gizli får bli til saken kommer opp for retten, sier Pettersen.

Hun sier hun er svært deprimert over utvisningsvedtaket, og at paret setter sin lit til advokatene.

- Situasjonen er helt fortvilet.

- Hva gjør dere dersom utvisningsvedtaket blir stående?

- Vi må jo følge loven, da må Gizli forlate landet. Men vi har ikke orket å tenke så langt. Vi håper at retten gir oss medhold, sier Pettersen.

Sterk sak

- Det er beviselig at de to har bodd sammen over flere år. Denne saken er så god at de må ikke bøye nakken nå. Det sier advokat Trygve Tveter som har representert de to.

Et samarbeidende advokatkontor skal neste uke vurdere å ta ut stevning i saken, der de ber om midlertidig forføyning.

- Slik jeg vurdere saken er den godt egnet for å bli prøvd for retten. Vi kan ikke leve med at folk som er glad i hverandre ikke får bo sammen i dette landet, sier advokaten.