Gå til sidens hovedinnhold

Karlsen: - Vil ikke bli ordfører i Bådåddjo

Artikkelen er over 10 år gammel

- Her har venstresiden sittet på et kontor og drukket halvkald kaffe, sier Frps ordførerkandidat Tom Cato Karlsen om det omtalte Bådåddjo-skiltet. Debatten fortsetter.

- Jeg skal bli ordfører i Bodø, ikke Bådåddjo, tordner Tom Cato Karlsen (Frp) etter at innkjøringen til Bodø sentrum fikk samisk skilt.

Ordførerkandidaten og partifelle Odd Paulsen rister på hodet etter at det lulesamiske skiltet Bådåddjo kom opp i innkjøringen til Bodø sentrum.

Følg debatten: "At et enkelt skilt skal lage så mye krangel er for meg rimelig utrolig. Jeg har enda ikke sett et eneste saklig innlegg om hvorfor det skiltet på samisk burde fjernes." skriver Jørgen B.

Ordfører?

- Dette er et dusteforslag fra venstresiden. Bodø er Bodø, kommer det fra Karlsen.

- Hva skjer hvis du blir ordfører i Bådåddjo?

- Jeg skal bli ordfører i Bodø, ikke Bådåddjo.

Samisk kultur

Både Karlsen og Paulsen understreker at de ikke har noe imot samer eller samisk kultur, men at det er pengebruket og det upraktiske med to navn, de reagerer på.

- Hva blir det neste. Nå må kommunen utstyre brevhodene med Bådåddjo, sier Paulsen.

De to hevder også at det er uenighet i den samiske befolkningen om navnevalget, og at Bodø ligger i pitesamisk område.

- Her har venstresiden sittet på et kontor og drukket halvkald kaffe, før de har pønsket ut et forslag uten å spørre dem det gjelder først, mener Karlsen.

Synd

Bodøværingen Inga-Lill Sundset (Ap) i Sametinget synes det er trist måten Frp går ut på. Hun mener Frp har kastet seg på ei populistisk holdning.

- De har tatt et standpunkt etter å ha lest nettdebattene. De burde ha frontet synet sitt langt før, når skiltet var til behandling, sier hun.

"Det sameskiltet syns jeg var en utpreget upassende og foraktfull provokasjon – og helt unødvendig." skriver OddE

I skrivende stund har det kommet 160 meninger om det nye Bådåddjo-skiltet. Hva syns du om Frps utspill? Delta i debatten her.

Hele saken kan du lese i dagens Avisa Nordland.