Gå til sidens hovedinnhold

Italiener omkom i Beiarn

Artikkelen er over 14 år gammel

To italienske skiturister ble overrasket av uvær i Gråtådalen, og den ene døde før de kom seg til Gråtådalstua.

To italienske menn midt i 30-årene forlot Beiarstua torsdag morgen. De satte da kursen mot Gråtådalstua, en tur som normalt tar 5-6 timer til fots og noe kortere tid med ski på beina.

De ble overrasket av dårlig vær, og underveis på turen døde den ene mannen. Turkameraten forlot alt utstyret og bar sin døde venn til Gråtådalstua. Dit kom de fredag morgen, nesten et døgn etter at de forlot Beiarstua.

Fredag kveld ble de to italienerne funnet på hytta av to norske turgåere. Lørdag morgen gikk noen fra det norske følget ned fra fjellet for å varsle politiet om ulykken.

Det er ikke mobildekning i området ved Gråtådalstua, og nordmennene prioriterte fredag kveld og natt til lørdag å ta hånd om den andre italieneren, som var svært forkommen.

Salten politidistrikt og Hovedredningssentralen i Nord-Norge fikk like før klokka 12 i dag meldingen som resulterte i rask utrykning med helikopter til Gråtådalsstua.

Begge italienerne er nå hentet ned fra fjellet, og han som måtte bære sin døde kamerat til Gråtådalstua er innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø.