Iris-sjefen vil lære av folk i Salten: - Vi ønsker innspill

Iris-direktør Leif Magne Hjelseng har satt seg selv på skolebenken for å lære mer av innbyggerne i Salten om kildesortering.

Iris-direktør Leif Magne Hjelseng har satt seg selv på skolebenken for å lære mer av innbyggerne i Salten om kildesortering. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Iris-direktøren vil lære mer av innbyggerne i Salten om kildesortering.

̶  Mange 25-åringer tror de er utlært, men det gjelder ikke oss i Iris, som i jubileumsåret ønsker innspill fra folk flest på hvordan vi kan tilrettelegge bedre for å øke sorteringslysten i Salten, sier direktør Leif Magne Hjelseng i en pressemelding.

Nå etterlyser de saltenværinger som skal møtes for å gi gode innspill til Iris.

  ̶  Vi ønsker å lære av de som bruker tjenestene våre, og vil prøve å imøtekomme de utfordringene de eventuelt måtte ha med dagens løsninger, forklarer Hjelseng.

EU har bestemt at alle medlemslandene og alliansepartnere skal oppnå en materialgjenvinningsgrad på 65 prosent innen 2035. Det betyr at 65 prosent av alt avfallet fra husholdningene skal kildesorteres og brukes som råstoff til nye produkter. I dag ligger Salten på over 60 prosent kildesortert avfall.

- Altså er vi veldig nært å bli de første i verden til å nå dette målet, hele 15 år før tida. Men for å klare det må vi ha hele Salten med oss, og nå starter vi oppkjøringa til å bli verdensmestere med å kartlegge behovet hos befolkninga, forklarer Hjelseng.

Folk inviteres derfor til en samtalegruppe 20. februar.

- Samtalen vil bli ledet av en ekstern samtaleleder, så her kan folk virkelig være ærlige. Vi håper at mange har lyst til å dele av sine erfaringer, slik at vi sammen kan nå målet om å bli verdens beste på kildesortering. Ikke vent med å gå inn på vår Facebookside og meld deg på, avslutter Hjelseng.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken