Meldingen om den dramatiske ulykka kom inn til politiet klokken 06.59 lørdag morgen - trolig ti minutter etter at ulykka skjedde. Da politiet ikke kunne finne noen personer på skadestedet lørdag morgen, ble det satt i gang en stor leteaksjon med to politipatruljer, redningshelikopter og mannskaper fra Røde Kors.

Les også: Sjåføren meldte seg

Meldte seg

Like før klokka 14 meldte imidlertid en bodømann i slutten av tenårene seg på politistasjonen i Bodø.

- Mannen har i avhør erkjent å ha stjålet bilen fra Dekkmann i Olav Vs gate før han i beruset tilstand startet ferden alene videre mot Mørkved og siden opp langs Soløyvannsveien der ulykka skjedde i en 70-sone. Han har vært veldig beruset og husker ikke noe om hvor høy fart han har hatt, men etter skadene på bilen å dømme har farten vært høy, sier operasjonsleder Ulf Slettan ved Salten politidistrikt til an.no.

Han legger til at sjåføren har forklart at han ikke hadde noe mål for turen.

Fortsatt promille

Politiet fikk lørdag tatt blodprøver av mannen for å beregne hvor høy promillen var da ulykka skjedde. Slettan sier at mannen fortsatt hadde promille da han var i avhør lørdag ettermiddag.

Sjåføren har forklart at han etter ulykka har tatt seg gjennom terrenget til noen kjenninger på Mørkved.

Ble redd og stakk

- Han har blitt engstelig etter ulykka, og egentlig ikke tenkt over at han stakk fra åstedet. I avhør har han framstått som en angrende synder.Det er ikke tvil om at han har vært heldig som har kommet uskadd fra hendelsen, men heldigvis hadde han bilbelte på seg, sier operasjonsleder Ulf Slettan.

Etter avhør lørdag ettermiddag ble mannen løslatt, men han kan vente seg et oppgjør med både myndigheter og bileier etter hendelsen.