Ingen leger i styret

Artikkelen er over 17 år gammel

Legeforeningen klarte ikke å få medlemmene sine til å stemme ved valget av ansatt-representanter til Helse Nords styre.

DEL

Dermed er Stig-Arild Stenersen ute av styret. – Personlig synes jeg det er svært beklagelig at ingen av ansatterepresentantene i styret er leger, sier leder for valgstyret Johnny Ødegård.

22 prosent valgdeltakelse.

Ødegård er fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund i Nordland. De representantene som ble valgt av de ansatte ved sykehusene i Nord-Norge er Bente Christensen som er oversykepleier ved Universitetssykehuset Nord-Norge, hjelpepleier Kari B. Sandnes ved Nordlandssykehuset Lofoten og hovedtillitsvalgt Odd Oskarsen i Helse Finnmark. Kun 2.492 av sykehusenes 11.000 ansatte stemte ved valget, det vil si en valgdeltakelse på bare 22 prosent.

– Valgdeltakelsen er overraskende dårlig, mener Ødegård.

Stig-Arild Stenersen som er lege ved Nordlandssykehuset og har vært med i styret for Helse Nord helt fra starten, beklager at legeforeningen ikke er representert blant de nye styremedlemmene.

Dårlig på nettverk.

– Men dette får legene selv ta ansvar for. Legeforeningen har ikke klart å mobilisere medlemmene sine til å stemme. Dette viser bare hvor dårlig tradisjon vi har når det gjelder nettverksbygging, sier Stenersen som nå er første vararepresentant til styret i Helse Nord. Styremøtet i dag blir hans siste som fast styremedlem.

Fylkesleder i legeforeningen Svein Arne Monsen var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Opprinnelig ble valg av ansatt-representanter gjennomført i mars i år, men da var det bare en valgliste som ble fremmet, og Stenersen ble valgt inn. Men den gangen kom det klager på gjennomføringen av valget fra ansatte i Helse Finnmark, og det viste seg at administrasjonen i Helse Finnmark ikke hadde overholdt fristene for informasjon. Derfor ble valget gjennomført på nytt nå, og da stilte KFO egen liste, i tillegg til lista fra legeforeningen, Fagforbundet og sykepleierforbundet. Dermed ble førstemann på KFO-lista valgt inn på tredjeplassen som Stig Arild Stenersen har hatt fram til nå.

Artikkeltags