Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bare fransk vin

Artikkelen er over 12 år gammel

Franske Christian Soehlke er i Misvær for tiden der han lærer bort noen av sine kunster. Se video.

Tre fullbookete kurs er Christian Soehlke leder for. I tillegg skal han lage mat til de som måtte være interessert i å smake hans franske meny der trøffel er en av ingrediensene. Dette skjer i morgen kveld.

Ryk og Reis

Christian reiser verden rundt og holder kurs i matlaging, og denne gang er det Hanna Tidslevold ved Urtehagen som er hans vertskap.

– Jeg ble kjent med han da jeg var på et opplegg i forbindelse med Ryk og Reis i 2007. Da oppholdt jeg meg i ei uke ved hans restaurant Auberge la Fontaine i Provence-området sør i Frankrike. Siden har vi holdt kontakt og da han skulle på tur til Tallinn for å holde kurs, lurte han på om det var interesse for at han "kom innom" i Misvær.

Til Frankrike

Hanna forteller om stor interesse for kursene der flesteparten er fra Misvær-ormådet, men også fra hele kommunen. Kafeen ved urtehagen er åpen lørdager da hun også selger brød bak i steinovn.

– Men vi kommer til å ha stengt tre lørdager framover. Blant annet fordi jeg reiser til Frankrike neste uke, noe som var bestemt før vi avtalte at han skulle komme hit, sier Hanna som gjerne kan tenke seg å gjøre mer av slike opplegg med Christian.

Les mer i Avisa Nordland torsdag.