- Hvis værmeldingen slår til i morgen vil vi legge kursen til Brest på nordvest-spissen av Frankrike. Det innebærer at vi først krysser Irskesjøen og så den Engelske kanal, forteller Rune Ellingsen på telefon fra Isle of man.

Guttene, som la ut fra Røst for 107 dager siden, har ligget værfast på Isle of Man i to uker nå. Planen var faktisk å være på Kapp Verde nå med kurs mot Brasil. Men de har ikke lidd noe nød av den grunn.

Se bilder her.

Sterke strømmer

- Vi har hatt det utrolig flott her. Menneskene er vennlige og inviterer gjerne på middag. Mange har faktisk gitt uttrykk for at de heller ville vært en del av Norge, forteller Ellingsen.

Mye vind, bølger og sterke strømmer er årsaken til duoen har blitt forsinket.

- Irskesjøen er kjent for ekstremt sterke tidevannsstrømmer. Dette sammen med kraftig vind er hovedårsasken til at vi ikke har dratt videre. Men i morgen tidlig ser det ut som vinden løyer noe, og da tar vi sjansen på å dra ut.

Jul i Spania

Selv om vinden løyer er det likevel snakk om kuling styrke.

- Vi regner med å bruke tre døgn på de vel 350 nautiske milene til Brest. Neste etappe blir over Biscaya-bukta. Vi skulle egentlig krysset før oktober, men det ble aldri aktuelt. Vi håper likevel å feire jul på Spanskekysten. Sjømannskirka i Malaga er ønskemålet, sier Ellingsen.

Guttene har nå bodd i båten siden 20. august og kjenner savnet av familie og venner.

- Vi har det bra, men det er klart at man savner Norge, særlig familie og venner nå som det nærmer seg jul.

Dette er reiseruta for 2006/2007:

RØST – NORDFJORDEID – BERGEN – SHETLAND – SKOTTLAND – NORD-IRLAND – ISLE OF MAN – IRLAND – ENGLAND – FRANKRIKE – SPANIA – PORTUGAL – MAROKKO – KANARIØYENE – MAURITANIA – GABON – KAPP VERDE-ØYENE – FERNANDO DE NORONHA – BRASIL – URUGUAY – ARGENTINA – FALKLANDSØYENE – ANTARKTIS – CHILE