I denne villaen har en prins sovet

7,1 millioner kroner er taksten for denne villaen i Fredensborgveien 102 i Bodø. Boligen er på hele 459 kvadratmeter. Alle foto: Meglerhuset

7,1 millioner kroner er taksten for denne villaen i Fredensborgveien 102 i Bodø. Boligen er på hele 459 kvadratmeter. Alle foto: Meglerhuset

Artikkelen er over 6 år gammel

Den er tre ganger så stor som en normal enebolig. Nå skal den selges.

DEL

For 7,1 millioner kroner kan denne herskapelige villaen i Fredensborgveien 102 i Bodø bli din. En villa som kong Olav har besøkt og sovet i – den gang han var prins.

– Dette er det nærmeste Bodø kommer en diplomatvilla, sier salgssjef og partner i Meglerhuset, Thore Sandvik til an.no.

Hele 459 kvadratmeter

Boligen ble ført opp i 1936 av Sigurd Koch. Mange år senere var den blant annet eid av Bodøs tidligere eiendomskonge, Terje Jensen.

I dag er det Tone Mikalsen Pfeif som eier huset som er på hele 459 kvadratmeter. Tomten måler 780 kvadratmeter.

– Det er med tungt hjerte jeg nå selger dette huset som er så fullt av historie. Vi har lagt hele vår sjel i å tilbakeføre huset til sin fordums prakt, sier Mikalsen Pfeif.

Hun skal nå flytte sørover. Og det er det som er årsaken til at hun nå selger den herskapelig eiendommen.

– Dette huset har kong Olav besøkt og sovet i. Riktignok var han prins på den tiden da han besøkte byen etter krigen. Det har vi forsket i og fått vite av folk som jobbet hos Sigurd Koch, sier Mikalsen Pfeif.

Kulehull i veggen

Hun forteller videre at det er et kulehull i veggen.

– Etter det vi forstår stammer fra krigens dager. Hva bakgrunnen for dette er vet vi ikke. Vi ser på dette som en del av husets historie. Derfor har vi bevart og rammet inn kulehullet, sier bodøkvinnen.

Hun forteller at de har nedlagt svært mye arbeid og store summer for å tilbakeføre huset stilmessig til 30-tallet.

– Det har vært enormt med arbeid. Vi håper de nye eierne får like mye glede av huset som vi har hatt, sier Mikalsen Pfeif.

Ikke hverdagskost

Ifølge megler Thore Sandvik er ikke en slik villa hverdagskost i boligmarkedet i Bodø. Han forteller at flere personer allerede har ringt ham vedrørende boligen.

– Ja, vi har folk som har vist interesse for eiendommen. Det er ikke ofte det kommer slike boliger på markedet. Dette er jo et bygg som er vel tre ganger så stort som en vanlig enebolig, sier Sandvik.

Han forteller at det ikke kommer til å bli lagt opp til såkalte åpne visninger.

– Det blir lukkede visninger. Det er etter ønske fra eieren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken