Hurtigbåtrot opprører

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Steigenværinger er rasende på grunn av hurtigbåtsituasjonen.

DEL

- Folk er i harnisk når de blir stående igjen fordi hurtigbåten kommer full til Steigen, sier ordfører Asle Schrøder.

Ordføreren kan fortelle at problemet oppsto senest i går, onsdag. Det er særlig Helnessund som er rammet. Ordføreren har vært i kontakt med Nordland Fylkeskommune og Hurtigruten ASA for å få utbedret situasjonen. Svaret fra disse er at folk må bli bedre på å forhåndsbestille billetter.

- Evig problem

- Kulturen med booking er lite innarbeidet, så jeg liker ikke ordningen med forhåndsbestilling, sier Schrøder.

Ordføreren får støtte fra ekspeditør ved hurtigbåtkaia i Helnessund, Inge Olsen.

- Dette er et evig problem sommerstid. I juli og august er det ganske så håpløst. Folk som har legetimer eller skal rekke et fly i Bodø blir skjærsatte. Dessuten gjør fulle båter det umulig å foreta spontane turer til byen. Folk er mildest talt rasende, sier Olsen.

Må bestille i god tid

Han påpeker at mange ikke har pc, eller kjenner til bookingordningen.

- Vi anbefaler alle å bestille plass og spesielt bestilling på fredag, søndag og høytidsdager da det normalt er stor trafikk, og ellers ved spesielle begivenheter. Det enkleste er å bruke vårt nettbaserte bestillingssystem, forteller driftssjef i Hurtigruten ASA, Eirik Olsen. Driftssjefen oppfordrer alle som ser at de ikke kommer til å reise til å avbestille i god tid. Noen endring i forhold til systemet med forhåndsbestilling er det ikke snakk om, men det vil bli satt opp ekstra båt en dag i uka ved behov.

- I samarbeid med Nordland Fylkeskommune vil det bli satt opp ekstra båt fra Helnessund til Bodø hver søndag ettermiddag dersom fartøy i ordinær rute kl. 1815 er fullbooket. For å være sikret plass, er man nødt til å bestille i god tid, opplyser Olsen.

Artikkeltags