Aksepterer fengsling, men ikke lengden

Politiadvokat Bjarte Walla og den siktede mannens forsvarer Hilde Guldbakke.

Politiadvokat Bjarte Walla og den siktede mannens forsvarer Hilde Guldbakke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Klokka 12.06 kom dommerfullmektig Odd Inge Lura inn dørene i Salten tingretts sal 3. Det er han som skal ta stilling til påtalemyndighetens begjæring om varetektsfengsling av mannen i slutten av 20-årene som er siktet for brannen på Hunstadsenteret.

Mannen møtte iført skjorte og satt med foldede hender under fengslingsmøtet, og svarte klart og tydelig på spørsmålene han fikk.

Det er referatforbud under fengslingsmøter, og journalistene har derfor ikke lov til å gjengi det som blir sagt i retten.

Fengsles

Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle varetektsfengsles i to uker, i full isolasjon, med brev- og besøksforbud.

- Vi mener at det er fare for bevisforspillelse, og derfor har vi bedt om varetektsfengsling, sier politiadvokat Bjarte Walla til an.no etter at fengslingsmøtet var over.

Han ønsker ikke å kommentere hvilke bevis politiet frykter at mannen skal forspille.

- Det gjenstår flere etterforskningskritt, men vi vil ikke kunne si noe spesifikt om hva som gjenstår på nåværende tidspunkt, sier han.

Aksepterer

Den siktede mannen aksepterte fengslingen, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, ifølge hans forsvarer Hilde Guldbakke.

- Min klient kunne akseptere fengslingen, men han mener at det holder med én uke, sier mannens forsvarer, Hilde Guldbakke til an.no

Ifølge forsvareren håper mannen at han nå kan bli sjekket ut av saken.

- Han tar det veldig tungt, og stiller seg uforstående til siktelsen, sier hun.

Etterforskning

Politiet har allerede gjort omfattende etterforskningskritt, og deler av etterforskningsmaterialet er klausulert. Dermed får den siktede mannen ikke innsyn i dette.

- Det har vi gjort av etterforskningshensyn, men mannens forsvarer har fått tilgang til dokumentene mot at innholdet ikke meddeles hennes klient, sier Walla.

Rettens avgjørelse vil være klar i løpet av ettermiddagen.

Artikkeltags