– Hunden burde vært i bånd

Artikkelen er over 12 år gammel

– Det er båndtvang på alle hunder enten du bor i Skjerstad eller Bodø.

DEL

Det sier hundeeierer Agnar Nyheims advokat Tor Haug. Nyheim ønsker selv ikke å kommentare saken til Avisa Nordland, men har tidligere uttalt at hunden hans ikke har aggressive tendenser.

Advokat Tor Haug ser ikke at hans klient har gjort noe galt i denne saken, og påpeker i stedet at Kazper burde vært i bånd for å unngå å tirre opp amstaffen.

– Min klient har bygd en hundegård, og så vidt jeg kjenner til er den helt forskriftsmessig laget til. En hundeeieren bør vite at en annen hunds territorium skal en være forsiktig med å nærme seg, sier Haug som ser på hundedøden som et rent uhell.

– Er en hundegård forskriftsmessig når en hund kan krype under og gå til angrep slik episoden på fredag?

– Jeg tror ikke det er noen forskrifter for hvordan hundegården skal lages til, og en hund kan alltids klare å grave seg under gjerdet. Hadde den andre hunden vært i bånd ville vi unngått at min klients hund hadde gått til angrep.

– Små barn kan jo også gå forbi og dem er det vel ikke båndtvang på. Hva om hunden hadde krøpet under gjerdet og gått til angrep på et barn?

– Jeg ser den problemstillingen, men det blir spekulasjoner i denne saken, sier Haug.

– Din klient er nå anmeldt for sjette gang? Hva er din kommentar til det?

– Vi tar det til etterretning og jeg vil be politiet om de nødvendige saksdokumenter og se på et objektivt grunnlag hva det dreier seg om, avslutter Haug.

Artikkeltags