– Homoadopsjon kan bli ondskap satt i system

Artikkelen er over 16 år gammel

Stortingsrepresentant Steinar Bastesen mener det er fullstendig forrykt å la homofile få adoptere barn.

DEL

Bastesen slår nå full alarm om planene om å gi homofile lovfestet rett til adopsjon.

– De som blir adoptert har det vanskelig nok om de ikke skal belastes med at foreldre har en livsstil som de fleste i dag synes er skummel, rar og merkelig, sier Bastesen til Avisa Nordland.

Satt i fengsel. Han minner om at det er knapt 30 år siden menn som hadde samleie med menn kunne risikere fengsel.

– Et sted må grensen gå. Homoadopsjon vil sprenge så mange grenser at det på sikt kan føre til ondskap satt i system, mener Bastesen.

– Hva mener du med ondskap?

– Normene oppløses. Det mest naturlige for et barn er å ha en far og en mor, sier Bastesen.

Stortingsrepresentanten fra Kystpartiet er helt klar i sin dom over kollegene på Stortinget som jobber for at homofile skal få adoptere:

– Fullstendig forrykt. Voksne mennesker kan for min del leve som de vil, bare de ikke skader andre. Noe helt annet er at de skal få tilgang til barn for å utvide sitt kontaktbehov.

Merkelig rus. Bastesen er meget kritisk til den knallharde lobbyvirksomheten som de homofile organisasjoner driver i denne saken:

– Man skulle tro at de var i flertall i landet. Men det er en svært liten minoritet. Men det er tydelig at lobbyismen gir dem en følelse av makt. Og maktfølelse kan gi en merkelig rus. For oss i Kystpartiet er det viktig ikke å la seg affisere av slike trendfenomen, fastslår Bastesen.

Som avviser standpunktene til de homofile:

– Å hevde at man i dag bør la homofile adoptere som en aksept for at de har de samme følelser og relasjoner som oss andre, er en ynkelig argumentasjon, mener Bastesen.

Ikke diskriminering. – Er ikke dette diskriminering fra Kystpartiets side?

– Det har ingenting med diskriminering å gjøre. Det har med at voksne mennesker har valgt et liv der de ut fra egen legning ikke kan få barn. Det er et valg de selv har gjort.

– Så det er ikke til barna beste at de blir adoptert av homofile?

– Det er ingen menneskerett å få barn. Og vi i Kystpartiet mener som sagt at det naturlige er at barn vokser opp hos en mor og far, konkluderer Steinar Bastesen.

Artikkeltags