Gå til sidens hovedinnhold

Hjallis i storform

Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag fikk Hjallis sitt minnesmerke under åpningen av Solparken på Rødøya. 88-åringen var stolt og glad. Se bildeserie!

Den legendariske skøyteløperen har tiden 16.32.6 hengende over seg som en milepel på 10.000-meteren. Hjallis sine store prestasjoner er ikke glemt. I alle fall ikke i Rødøy, der Hjalmar Andersen ble født.

- Stort og sterkt

- Det er stort og sterkt for meg at jeg blir foreviget på denne måten i kommunen der jeg ble født. Jeg er æresborger i Trondheim, og at min fødekommune også setter pris på meg, er jeg veldig glad for, sier Hjallis.

To minnesmerker i ny park

Lørdag ble Rødøy sin aller første park åpnet med heder og verdighet. I det naturskjønne området med vann og frodig skog, ble det holdt to avdukinger av minnesmerker; den ene til Hjallis, den andre til altmuligmann Edvard Jensen Havnø.

Rundt 300 mennesker var med på markeringen, og Hjallis var i storform og opplagt hele veien, enten han signerte gamle skøyebilder eller duket av minnesmerket av seg selv.

Den joviale og humørfylte legenden likte også hyllestsangen som var skrevet til ham for anledningen av Hans Arne Arntsen.

Les mer i papiravisa mandag.