Hit kommer 150 syriske flyktninger i helga

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

- Jeg kan bekrefte at det kommer 150 syriske flyktninger til hotellet i Sulitjelma i løpet av et par dager, sier regionsjef Vidar Torheim i Hero.

Flyktningene kom fra Russland og over Storskog i Finnmark tidligere denne uka.

- Det er UDI og politiet som leier hotellet for innkvartering av flyktningene, sier han.

Akutt innkvartering

Regionsjefen fikk torsdag bekreftet at de skal ta imot flyktningene, som består av både barn og voksne, og kvinner og menn.

Flyktningene kommer i flere puljer, og de 100 første kommer mest sannsynlig allerede i løpet av lørdag.

- Dette blir en akutt innkvartering, og vi har reservert hotellet for en kortere periode. Men akkurat hvor lenge de blir er ennå usikkert.

Flyktningene vil etter hvert få vite hva som skjer videre.

Fullt hotell

Torheim vet ikke om det kommer flere flyktninger til området de nærmeste dagene.

- Det som jeg kjenner til og som jeg kan bekrefte er flyktningene som kommer til Sulitjelma. Vi har ikke avtale om noe annet.

Torheim synes det er tøft av Sulitjelma hotell å innkvartere så mange på så kort varsel.

- Jeg synes det er kjempesporty av eieren av hotellet. Det er ikke bare bare å drive hotell i lavsesongen, og så få full hotelldrift. For her blir det fulle rom, sier han.

Søkte om dispensasjon

Det var i september at eierne av Sulitjelma hotell søkte Fauske kommune om dispensasjon til å omgjøre hotellet til flyktningmottak.

- Hotellet har ligget ute til salgs en stund, og i den forbindelse har vi fått en henvendelse fra Hero mottak i Bodø om å få leie bygget, sa styremedlem May-Britt Sivertsen i K3-S eiendom AS til Avisa Nordland i september.

Sivertsen tror det kan bli en vinn-vinn-situasjon.

- Sulitjelma har en fantastisk natur og vil bli et godt sted for flykninger å komme til. I tillegg vil flere familier gi Sulitjelma et oppsving, gjennom flere arbeidsplasser, barn i barnehager og på skolen, og kunder til butikkene, sa Sivertsen.

Stor respons

Responsen om å omgjøre hotellet til flyktningmottak har vært stor på sosiale medier, og de aller fleste positive.

- Flott! Vi får alle bidra, ikke bare der sentrale Østlandet. Er vel mye hjerterom i Sulitjelma som kan møte disse menneskene på en flott måte, skriver en.

- Syns det er synd å miste hotellet til dette formålet. Men er vel meire penga å tjen før eieran på dette, skriver en annen.

Artikkeltags