Her vil de bygge utrolig spennende senter

Slik tenker Boarch seg at opplevelsessenteret skal se ut. Det knyttes sammen med Norsk Luftfarts museum og Bodø Spektrum. Styret i luftfartsmuseet har bestemt seg for å gå inn for å få bygget senteret som vil være et samarbeid mellom museet, First Scandinavia og Bodø Spektrum. Nå håper initiativtakerne på DA-midler til videre planlegging.

Slik tenker Boarch seg at opplevelsessenteret skal se ut. Det knyttes sammen med Norsk Luftfarts museum og Bodø Spektrum. Styret i luftfartsmuseet har bestemt seg for å gå inn for å få bygget senteret som vil være et samarbeid mellom museet, First Scandinavia og Bodø Spektrum. Nå håper initiativtakerne på DA-midler til videre planlegging. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Frister det å gå på skøyter i sol ei juninatt? Det kan bli mulig i Bodøs nye storattraksjon.

Et bygg like stort som Luftfartsmuseet, med ishall i andre etasje, planlegges mellom museet, Bodø Spektrum og Trekanten. Nå er skissene på plass.

Ikke fått navn

– Bodø trenger en attraksjon som kan tilby både idrett, kultur og læring. Det skal vi samle i dette store opplevelsessenteret, sier Per-Arild Konradsen.

Han er daglig leder i First Scandinavia, som sammen med Norsk Luftfartsmuseum og Bodø Spektrum har store planer for senteret.

– Vi retter oss inn mot Bodøs befolkning, men absolutt også mot et nasjonalt og et internasjonalt publikum. Dette vil bli et turistmål som får folk til å bruke tid i Bodø og ikke bare ta første båt til Moskenes, sier direktør for Norsk Luftfartsmuseum, Erling Kjærnes.

Det er ennå langt fram til opplevelsessenteret – som ikke har fått noe navn ennå.

10.000 kvadratmeter som inneholder mye

Konradsen og Kjærnes mener det er realistisk å åpne i 2019. Og prisen? Rundt 250 millioner kroner, anslår Kjærnes. Nå håper de veldig på en million DA-kroner til planlegging, med prosjektleder Hanne Jakhelln på Luftfartsmuseet.

Det 10.000 kvadratmeter store bygget skal romme mye.

  • Ishall i andre etasjen
  • Kald krig-museet
  • Vindtunnel
  • Simulatorsenter
  • Newton-senter
  • Boeing vitensenter
  • skytebane
  • verksted, slik at publikum kan følge flyrestaureringer
  • Klatrevegg – også utvendig isklatrevegg
  • Utvidelse av dagens areal for flyfagutdanningenI tillegg bibliotek, fotoarkiv og kontorer

Som tegningen viser, skal bygget ha gangbru over til Luftfartsmuseet og over gata ved Bodø Spektrum.

– Tenk bare på alle turneringene som foregår i Spektrum i løpet av et år. I opplevelsessenteret vil vi kunne tilby en masse aktiviteter til deltakerne og familiene deres, sier Per-Arild Konradsen.

Får tommelen opp fra reiselivet

Han har fått tommelen opp fra reiselivet.

– Både hoteller og de som arrangerer opplevelser savner noe sånt som dette i byen, noe som alltid er åpent og som kan tilby en fantastisk miks av kultur, opplevelse og læring, mener Konradsen.

Flyfabrikken Boeing er aktuell som samarbeidspartner. De er allerede engasjert i Newton Aviation Camp, en tre dager lang sommerleir for jenter og gutter, i Bodø. I år arrangeres den for andre gang, og er tenkt som et årvisst tilbud.

Boeing var representert på leiren i fjor, og stiller også i år. Konradsen og Kjærnes har stor tro på å få til et forpliktende og langvarig samarbeid med flyfabrikanten.

Artikkeltags