Her skyter bolig-prisene i været

På fem måneder har Tverlandet hatt en prisstigning på 7,3 prosent.  - Da det ble banket for å bygge brua merket vi et større trykk av folk som ville slå seg ned her, sier Knut Ole Nordlie i kommunedalsutvalget i bydelen.

På fem måneder har Tverlandet hatt en prisstigning på 7,3 prosent. - Da det ble banket for å bygge brua merket vi et større trykk av folk som ville slå seg ned her, sier Knut Ole Nordlie i kommunedalsutvalget i bydelen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Se boligprisene for bydelene i Bodø.

DEL

Boligprisene på Tverlandet har i løpet av fem måneder gått opp med 7,3 prosent.

Daglig leder i DNB eiendom i Bodø, Pål Martin Arntzen, gir brua «skylda».

- Ja, det er nærliggende å spekulere i om den prisutviklingen som Tverlandet har opplevd er en effekt av den nye brua som ble åpnet i høst, sier Arntzen.

Meglersjefen sier at de ingen klare indikasjoner på at boligkjøpere på Tverlandet er mer opptatt av reisetid enn tidligere, ettersom den er redusert med bare noen minutter.

- Det kan likevel være at brua har hatt en psykologisk effekt som vi nå ser kan ha gitt seg utslag i økt etterspørsel og økte boligpriser.

Knuser Mørkved

Arntzen forteller at han er overrasket over at Tverlandet nå er prisvinneren i Bodø-området. Bydelen knuser Østbyen og Mørkved ned i støvlene.

- Bydelen har en prisstigning på hele 7,3 prosent ved utgangen av mai, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Arntzen.

Østbyen har en tilbakegang på 3,4 prosent og for Mørkved har prisene falt med hele 6,7 prosent.

Ifølge statistikken til DNB Eiendom i Bodø er det eneboliger og leiligheter på Tverlandet som steg mest – de gikk opp med henholdsvis 10,9 og 10,6 prosent.

Fremdeles billigere

Men fremdeles er det langt billigere å bo på Tverlandet enn for eksempel i sentrum av Bodø. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på Tverlandet er i dag 23.000 kroner.

I Vestbyen ligger kvadratmeterprisen på 32.294 kroner.

- Sammenligner en disse to bydelene så er det jo en forskjell på nesten 10.000 kroner per kvadratmeter. Tverlandet har det største vekstpotensialet. Det er jo begrenset hvor mye prisene kan stige i de andre bydelene, sier Arntzen.

Oversikten

Prisutviklingen og antall salg fra januar til mai fordeler seg påfølgende måte:

Tverlandet + 7,3% (25 salg) Snittpris per kvadrat 23.000

Vestbyen+6,5% (47 salg) Snittpris per kvadrat 32.294

Grønnåsen, Jensvoll, Hunstad +5% (61 salg) Snittpris per kvadrat 27.843

Sentrum +1,7% (23 salg) Snittpris per kvadrat 32.670

Rønvik +2,4% (116 salg) Snittpris per kvadrat 29.873

Nordsia +3,4% (20 salg) Snittpris per kvadrat 26.022

Østbyen-3,4% (60 salg) Snittpris per kvadrat 28.691

Artikkeltags