Her lover Stoltenberg å bli med UiN-studiner på hybelen

Her lover Jens å bli med UiN--jentene og se på boligforholdene. Det løftet klarte han ikke å holde.

Her lover Jens å bli med UiN--jentene og se på boligforholdene. Det løftet klarte han ikke å holde. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Men det løftet holdt han ikke. UiN-studenter mener løftene sitter for løst hos Ap-generalen.

- Jeg lover!

Under statsministerbesøket på Universitetet i Nordland fredag, stoppet to studiner statsministeren og ba han med opp på "hybelen" sin. Jentene har vært tvunget til et liv på sovesal siden skolestart for to uker siden. Fredag krevde de svar fra statsministeren om Arbeiderpartiets student- og boligpolitikk.

- Jada, jeg lover, men vi må ta det etter fellesappellen, forsikret Stoltenberg overfor jentene.

Bare dro

Fornøyd med lovnaden, stilte de seg opp og ventet til statsministeren var ferdig med å tale til de hundrevis av frammøtte studentene.

Litt spent, veldig nervøse, men fast bestemt på å gjøre Stoltenberg oppmerksom på boforholdene som hundrevis av studenter må ta til takke med som følge av mangelen på studentboliger.

Men - da seansen var over, nærmest løp statsminsterfølget fra Gråsona og ut i den ventende bilen, uten å snakke med en eneste student.

Her kan du se bildeserie og video fra statsminiterens besøk på UiN, Mediegården og Glasshuset

- Dårlig gjort

Ventus-journalist, Marthe-Lise Lein (27) bekrefter at det var mange skuffa studenter etter det mye omtalte besøket fredag:

- Jens Stoltenberg hadde lovet å ta seg tid med å snakke med og høre på studentene. I stedet brukte han tida til å snakke om seg selv, sier hun.

Sammen med medstudentene Ole-Fredrik Lambertsen (20), Vilde Jansen (19), Benjanmin Fredriksen (19) stod hun klar med diktafon, kamera, penn og papir for å få statsministeren til å fortelle hvorfor studentene burde stemme på ham og Arbeiderpartiet. Målet var en nettsak til studentavisa Ventus.

- Det spørsmålet unngikk han å svare på, sier Lein, og innrømmer at hun er skuffet.

- Besøket har vært veldig fint, fordi det er et fantastisk senter. Jeg er veldig imponert over det man driver med her. Det er et flott universitet som får til svært mye, var alt Stoltenberg ville si til Ventus.

Tidssjemaet sprakk

Statsministerfølget beklaget at tidsskjemaet sprakk og at Stoltenberg ikke fikk så mye tid på universitetet som planlagt før de raste videre til neste programpost.

Artikkeltags