Lørdag satte Snorre Killie og Tone Berglund kveiteline i Misværfjorden. Søndag formiddag dro de ut i den 16 fot lange Rana Plast-båten Svanhild for å sjekke om de hadde hatt fiskelykke.

Det hadde de - så til de grader.

- Jeg begynte å dra, og først trodde vi at det var fast i botten. Så kjente vi at det var nøkking i lina, sier Killie til an.no.

Rolig

- Da vi dro fisken opp til ripa, så vi at det var ei stor kveite. Når de er så store som den der, er de i utgangspunktet ganske rolige.

Kveita var over to meter lang, og veide 115 kilo.

- Hvordan fikk dere kveita til land?

- Vi hadde en stor krok som vi festet i kveita. Vi bløgget den, og da den var fri for blod prøvde vi å slepe den til land. Det gikk veldig sakte, så vi prøvde å få den over rekka på båten.

Sjelden kost

Dermed ble 115 kilo kveite lempet om bord i den 16 fot lange båten.

- Vi fikk sløyd den, og tatt ut innmaten. Da vi kom til land la vi kveita på en tilhenger, og kjørte den rett til Bofisk i Bodø. Den er for stor til at jeg skulle klare å ta vare på den, sier Killie.

- På Bofisk sa de at det ikke er ofte de får inn så store kveiter. Kanskje tre-fire ganger i året.

- Helt i hundre

Bodømannen oppsummerer kveitefangsten som en "fantastisk opplevelse".

- Det var helt utrolig å være med på. Helt fantastisk artig. Det er ikke sikkert man får oppleve det en gang til. Både jeg og Tone var i hundre.

Fram til i går var Killies personlige kveiterekord på 26 kilo.

- Den var stor nok, den. Det var en kjempefin fisk. Vi holder på med kveitefiske på hobbybasis. Det er kjempespennende, sier 54-åringen, som har hytte i Misvær.

- Hvor i Misværfjorden fikk dere kveita?

- I Misværfjorden. Punktum, sier Killie lurt.

Har du en god fiskehistorie og/eller bilder, eller kjenner du noen som har det? Send en mail til [email protected], send en sms til 2005 med kodeord ANtips eller ring oss på tlf 75 50 50 50.