Gå til sidens hovedinnhold

Her er romfolket velkommen

Artikkelen er over 9 år gammel

Flyttet fra "skauen" til bispegårdens hage. Se bildene.

Onsdag kveld ga fungerende ordfører i Bodø, Tom Cato Karlsen (Frp), romfolket beskjed om at de måtte forlate området i Gråholten hvor de har campert de siste dagene.

Da hadde de blitt bedt om å forlate Rensåsen som var tilgriset.

Telt i bispegården

I et skriv til AN tidlig torsdag morgen - to timer før romfolket skal ha forlatt Gråholten - tilbyr biskop Tor B. Jørgensen bispegården som oppholdssted.

- Dersom det ikke finnes andre løsninger i løpet av morgentimene, vil den aktuelle familien tilbys plass til sine telt i bispegårdens hage i et begrenset tidsrom, skriver biskopen til AN.

Les også: Stortingspolitiker mener det er en skam for Bodø.

Flyttelass

Ved 11-tiden var romfolket igang med sin flytteprosess.

Og det ble - inntil videre - i bispegårdens hage i Bodø sentrum.

Ved hjelp av Shirley Bottolfsens varebil pakket de sammen de tre teltene, soveposer, grill og annet utstyr for å frakte det 600-700 meter ned mot sentrum.

Dermed får romfolket sitt tredje bosted på under ei uke.

Utfordringer

Biskopen er overrasket over kommunens "manglende vilje til å finne mer konstruktive løsninger slik andre kommuner har gjort, gjerne i et samvirke mellom kommune og frivillige organisasjoner".

- Erfaringer med en mer nyansert holdning denne sommeren, ville kunne danne et viktig grunnlag for den videre debatten både i byen og på landsbasis. Vi trenger en realistisk og human diskusjon om vårt samfunns mer langsiktige måte å møte de utfordringene romfolkets situasjon representerer i dagens «åpne» Europa – hvor også Bodø er en del, skriver biskopen.

Les dagens Apropos i AN her.

an.no følger saken utover dagen.