Her er hullet i den nye E6-tunnelen

Åpnes ikke. Det er gjennomslag i Kråkmotunnelen, men tunnelen vil ikke bli åpnet før resten av veiarbeidene er fullførte.

Åpnes ikke. Det er gjennomslag i Kråkmotunnelen, men tunnelen vil ikke bli åpnet før resten av veiarbeidene er fullførte. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Tirsdag gikk siste salve i den 500 meter lange E6-tunnelen ved Kråkmotinden.

Nå er det hull gjennom hele fjellet.

Sprengningsarbeidet har pågått siden slutten av januar, og siste salve gikk tirsdag ettermiddag klokken 15.31.

– Milepælen markerer et viktig steg videre i prosjektet E6 Femtevasslia-Kråkmo, som etter planen skal være ferdig høsten 2015. Gjennomslaget skjer i henhold til tidsskjema, og prosjektet er godt i rute, forteller byggeleder Frode Nymo i Statens vegvesen

Det gjenstår fortsatt mye arbeid inne i tunnelen. Hæhre Entreprenør fortsetter med flere oppgaver samtidig, blant annet dreneringsarbeid og dekkelegging. Tunnelen åpner først ved ferdigstillelse av resten av prosjektet.

Ifølge Nymo vil det også bli en del arbeider langs og på eksisterende E6 i tiden framover.

– Vi legger til rette for at det blir så få ulemper som mulig for trafikantene, men veien kan bli stengt i kortere perioder i forbindelse med sprengningsarbeid. Vi ber trafikantene være oppmerksomme på anleggstrafikken i området, sier Nymo.

I tillegg til vei og tunnel bygges også en 74 meter lang bru over Femtevasselva. NCC Construction AS starter arbeidet i begynnelsen av mai, og brua forventes ferdigstilt denne høsten.

Artikkeltags