Gå til sidens hovedinnhold

Her er et byggeprosjekt som ble ferdig FØR tiden!

Artikkelen er over 8 år gammel

Se video fra den nye fergekaia i Bodø.

Nå er Bodøs nye fergekai ferdig, i god tid før planlagt dato. Dermed slipper fergepassasjerene å kjøre havna rundt for å komme seg om bord i rett tid.

- Nå føles det utrolig godt å kunne si at arbeidet er ferdig og ny kai er klar. Arbeidet har gått litt raskere enn beregnet, takket være flinke entreprenører og gode samarbeidspartnere, sier byggeleder Stein Inge Rasmussen i Statens vegvesen.

- Secora har gjort en god jobb og vært meget samarbeidsvennlig, det samme har Imo sveiseindustri på Mo vært. I tillegg har vi hatt et utmerket samarbeid med Bodø havn gjennom hele prosessen, sier Rasmussen.

Fredag klokka 16.00 gikk første avgang fra den nye kaia, med bilferga "Værøy". Dermed er trafikken mot Lofoten i gjenge igjen, etter noen ukers bruk av reserveløsningen med Ro-ro-kaia lenger inn i havna.

Statens vegvesen har bygget den nye kaia på oppdrag fra Bodø havna, og fergekaia i Bodø er en av to slike kaier som ikke er eid av veivesenet.

- Vi har hatt et aldeles utmerket samarbeid hele tiden, og vi er veldig fornøyd med jobben som er gjort. Vi kommer fortsatt til å ha nær kontakt med veivesenet i tiden som kommer, blant annet skal vi se nærmere på mulige endringer på oppstillingsplassene. Og dette har vært et svært interessant og lærerikt prosjekt, sier en fornøyd Truls Mortensen, assisterende driftssjef i Bodø havn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.