Siden de la fra kai i Oslo i 2005 har paret seilt verden rundt, og ligget til kai i land som New Zealand, Australia og Island.

For tre uker siden kom de tilbake til Norge, og har siden da seilt langs norskekysten for å møte venner og familie.

– Akkurat nå kommer vi fra Kjerringøy, der har vi ligget i to dager, forteller Heidi.

På jobbjakt.

Med sønnene Marius (snart 2) og Eirik (3 1/2) om bord på «Empire» er båtlivet blitt dagligdags for familien, som ikke setter snuten «hjem» til Oslo riktig enda. Hvis de i det hele tatt drar dit.

– Njaa, vi har en plan om å være i Oslo i slutten av oktober, begynnelsen av november, sier pappa og kaptein Eivind Bogerud og drar på det.

Han og kona Heidi er nemlig på jobbjakt etter sju år ute av arbeidslivet.

– Turen skulle egentlig bare vare i fem år, forteller Heidi, som i likhet med Eivind er født og oppvokst i Oslo. Hun er utdannet arkitekt, mens mannen er i lystbåtbransjen.

Drømmen.

I 2005 solgte paret alt de eide og sa opp jobbene sine i tigerstaden for å dra på turen som begge hadde drømt om siden de var små. Sønnene ble født underveis.

«Selv de høyeste drømmer over skyene er lite verd om de ikke fører til handling». Fridtjof Nansen-sitatet står på nettsiden til seilskuta, sy-empire.com, og er mer enn beskrivende for reisen Heidi og Eivind nå er i ferd med å avslutte.

– Det blir en overgang for alle sammen å komme hjem. Vi var en svipptur i Oslo og kjente på bylivet for noen dager siden, det var rart, sier Eivind.

– Dra!

Paret er ikke i tvil om at de anbefaler andre å gjøre det samme.

– Vi solgte hus og bil for å finansiere turen. Gi slipp og dra, sier Heidi.

Eivind er heller ikke i tvil.

– Sett datoen og dra!