Her er det slutt på sur vind og flaksende fugler

@BY Bildetekst:Nye Mon Ami. Kjøkkensjef Marcin Basista (t.v.) og servitør Knut Erik Paulli er fornøyd med at duer og andre bevingede vesen holdes ute fra Mon Amis takterrasse. 
Begge foto: Hanna-Lisa Skau

@BY Bildetekst:Nye Mon Ami. Kjøkkensjef Marcin Basista (t.v.) og servitør Knut Erik Paulli er fornøyd med at duer og andre bevingede vesen holdes ute fra Mon Amis takterrasse. Begge foto: Hanna-Lisa Skau

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Det er slutt på kald vind og flaksende fugler på Mon Ami.

– Nå holder glasstaket fuglene ute og varmen inne, sier daglig leder Elizabeth Nylund.

For halvannen uke siden var glasstaket over uteserveringen hos Mon Ami i glasshuset på plass.

– Vi har både fått varmepumpe, varme bruer og gasspeis som gjør at vi får det lunt og godt på uteområdet, sier Nylund.

Det er like mange sitteplasser som før.

– Men vi har laget litt variasjon i hvordan folk kan sitte, ved å plassere ut ulike sofagrupper i tillegg til de vanlige bord og stoler, sier hun.

Gammel drøm

Nylund sier at de endelig fikk ombygd utearealet er en gammel drøm som er gått i oppfyllelse.

– Vi låser oss for øvrig ikke helt til å ha et tett lokale. Om sommeren kan vi både rulle opp den øverste delen av veggen og også åpne en luke i taket, dersom det skulle bli veldig varmt, sier hun.

Mon Ami har også ansatt ny kjøkkensjef, som tiltrådte i forrige uke. Marcin Basista har tidligere vært kjøkkensjef på Bagatelle i Oslo, og har de siste årene jobbet som det samme på Diplomat i Bodø.

– Vil det bli noen forandringer på menyen med ny kjøkkensjef?

– Foreløpig ikke, smiler Basista, og føyer til at han har vært så kort tid i jobben at han ikke har hatt tid til å tenke på slikt.

– Men det kan jo komme etter hvert, smiler han.

Har troen

Elisabeth Nylund er slett ikke enig i de som sier at Bodø sentrum er i ferd med å dø.

– Vi ligger midt i bykjernen, og når det nye kulturhuset og biblioteket står ferdig, tror vi det vil gjøre området mer attraktivt, sier hun. Mon Ami har også en restaurant på City Nord, og den går så det suser, ifølge Nylund.

– City Nord er en maskin, Men jeg har tro på sentrum også, sier hun.

700.000 kroner har Mon Ami brukt på å fikse på lokalet i glasshuset.

– Det er mye penger, så vi er fornøyd med at vi har fått mange gledelige tilbakemeldinger fra våre gjester, sier Nylund.

Hun prøver å tenke positivt om sentrum, og synes ikke noe om den «nedsnakkinga» enkelte driver.

– Sentrum er i ferd med å jobbe seg tilbake, mener hun bestemt.

Noe slitt

Tre av gjestene BodøBy snakket med var ikke helt enige i det.

– Akkurat her på Mon?Ami er det bra, men ellers begynner kjøpesenteret i sentrum å se noe slitt ut, kommenterte de.

Jøran Hansen, Elisabeth Rånes og Sigurd Andersen legger ikke skjul på at de er oftere på City Nord enn i sentrum.

– Blant annet fordi det er gratis parkering der, sier Sigurd.

– For ikke å snakke om at det faktisk ER parkeringsplasser i det hele tatt, skyter Jøran Hansen inn.

Artikkeltags