Her åpner de en sprettopp-butikk

Sjøgata - jakhellngården og glasshuset

Sjøgata - jakhellngården og glasshuset

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Glem kjedebutikk eller lange tradisjoner. Popupshop handler om her og nå. Fredag var lokalene i Jakhellngården i Sjøgata like tomme som da siste bank forlot dem i fjor.

Men det varer ikke mange dagene.

Fra søndag av starter trioen Elisabeth Benonisen, Sigrid Bjørbæk og Linn Rebekka Aamo arbeidet med å skape Bodøs første popupshop – en kombinasjon av butikk og utstilling som bare varer i noen dager.

-Neste fredag kveld åpner vi. Så har vi åpent lørdag, før vi stenger dørene til påfølgende fredag og siste åpningshelg. Dagene imellom får folk bruke til å se inn av vinduene og bli nysgjerrige, forteller Benonisen som stiller med egne vesker av fiskeskinn.

Bjørbæk har med sine egenproduserte glassarbeider, mens Aamo har malerier.

- En popupshop er plutselig og midlertidig. Den skal være en overraskelse og skape liv i byen. Gi folk noe uventet. Det satser vi på at dette skal bli. Det er viktig at alle som kan skaper liv i sentrum, sier Bjørbæk.

Benonisen poengterer at gårdeier Morten Jakhelln er veldig hyggelig med husleia.

- Dermed blir det ingen økonomisk risiko for oss. Vi kan konsentrere oss om å skape en best mulig opplevelse for publikum.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Her skaper vi en helt unik butikk, men samtidig en utstilling. Møt opp fredag kveld for å se selv, reklamerer Aamo.

Artikkeltags