Reiseselskapet Fly Nonstop skal fra og med 28. oktober sette opp direktefly fra Bodø til London – i det som blir Bodøs første helårs utenlands direkterute.

Dette ble presentert av Avinor Bodø lufthavn sammen med eier og markedssjef Espen Hennig-Olsen i Fly Nonstop på en pressekonferanse i Bodø mandag.

Langhelg i London

Det er en brasiliansk Embraer 190 jetfly, som har 100 seter, som hver fredag skal fly fra Bodø lufthavn til London city airport, med retur til Bodø lufthavn mandagen etter.

Flyturen tar 2 timer og 45 minutter og på London city airport lander man bokstavelig talt midt i London – 15. minutter fra bysentrum, informerer Espen Hennig-Olsen.

- Kjært tilbud

Avinor og lufthavnssjef Inger-Hilde Tobiassen ved Bodø lufthavn er svært glad for å kunne lansere dette tilbudet sammen med Fly Nonstop.

- Vi håper at dette blir et kjært tilbud til befolkningen i vår region, og at også enda flere benytter sjansen som byr seg ved en direkterute. I tillegg vil en helårlig utenlandsrute gi nye muligheter til å fylle flyene med britiske turister som ønsker å oppleve de fantastiske opplevelsene som vår region har å tilby. Målet er at ruten skal bidra til økt satsning og vekst i turistnæringen, samt øvrig næringsliv i regionen, sier Inger-Hilde Tobiassen.

Hun forteller at en større samarbeidspartner som har bidratt til å realisere flyruten er Nordland Fylkeskommune.

- Det er veldig flott at både det offentlige og næringslivet kan jobbe i samme retning og at vi oppnå resultater som følge av dette, sier Tobiassen.

Åpner billettsalget

Hvert sete har sin egen iPad som kan benyttes fritt under hele flighten, og om bord kan de reisende velge mellom flere forskjellige småretter fra Trond Mois «Bølgen & Moi».

Laveste pris tur/retur vil ifølge selskapet være 1.798 kroner, med en makspris under 5.000 kroner.

Allerede fra klokken 12 mandag skal man kunne bestille turer med Fly Nonstop fra Bodø til London, bekrefter Hennig-Olsen.

Flyr åtte steder i dag

De siste 20 årene har Espen Hennig-Olsen jobbet som marketingdirektør og vært eier av Hennig-Olsen is, men solgte iskremaksjene for å starte dette reiseselskapet.

Fly Nonstop har 28 ansatte, startet i Kristiansand og flyr åtte steder i dag.

- Kan se på flere flytuter

Hennig-Olsen sier at selskapet vil vurdere å sette opp flere ruter til og fra Bodø lufthavn.

- Vi vil fly der det er mangelfullt i dag. Vi kan se på flyruter som Bodø-Tromsø og Bodø-Trondheim - ruter som andre har kuttet, sier Hennig-Olsen.

- Vi vil gjøre det enkelt med ærlige priser, og ønsker å være nytenkende, sier Hennig-Olsen.