Håkon M. Pettersen er død

Møte. Håkon M. Pettersen og Arnfinn Ellingsen traff hverandre under åpningen av Miljøgata i Fauske i juni i fjor. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Møte. Håkon M. Pettersen og Arnfinn Ellingsen traff hverandre under åpningen av Miljøgata i Fauske i juni i fjor. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Et tverrpolitisk miljø uansett ståsted mottok den triste beskjeden i dag. Håkon M. Pettersen er død.

DEL

– Han vil bli savnet av både medspillere og motstandere i politikken. Uansett hvilken leir man tilhørte oste det respekt og pålitelighet av Håkon M, sier ordfører Arnfinn Ellingsen på Røst.

De to Venstre-politikerne hadde mange felles oppgaver og var gode venner også utenfor politikken.

– En pålitelig venn og min mentor i mange sammenhenger. Det er få som behersket det å være en ekte politiker slik Håkon M. gjorde det, sier Ellingsen.

Sterkt engasjement

Håkon Magnus Michaloff Pettersen, som ble 75 år, hadde sin debut som fylkespolitiker i 1975. Uten at Venstre fikk det nødvendige antall stemmer i ryggen, klarte han likevel å bli valgt inn på Fylkestinget. Håkon M. var i flere år skolesjef i Fauske, en jobb han kombinerte godt med politikerrollen både i kommunestyre og på fylkesplan. Han var en av drivkreftene bak etableringen av Valnesfjord Helsesportssenter der han satt som styreleder og en av de fremste talsmennene for det lulesamiske senteret Árran i Tysfjord, noe som førte til at han høstet respekt også i den samiske befolkningen.

Han var også de svakes talsmann i flere sammenhenger og ledet de handikappedes år i 1981. Håkon M. Pettersen var også respektert som næringspolitiker og til det siste som aktiv forkjemper for miljøgata og fengsel i Fauske.

God med media

Presse- og informasjonsarbeid var noe Håkon M. Pettersen også behersket til fingerspissene. Selv om ikke Venstre alltid hadde en stor velgerskare i ryggen, klarte han å få fram sine synspunkter i media på en klarsynt måte.

– Der var han en mester. Da jeg var på besøk i fylket som statssekretær, hadde han lagt opp en reiserute med pressefolk og journalister som møtte opp på hver stopp. Han høstet respekt og troverdighet også i dette miljøet, sier Arnfinn Ellingsen.

Stor kapasitet

Også da Pettersen trengte Ellingsens hjelp i regjeringskvartalet og på Stortinget, viste han sin arbeidskapasitet.

– Han hadde alltid et travelt opplegg og ville møte mange mennesker i sin iver etter å fremme saker som kom lokal- og distriktspolitikken til gode. Også i dette miljøet høstet han respekt og troverdighet, sier Arnfinn Ellingsen. Håkon M. Pettersen døde onsdag morgen etter ett års sykeleie. Han bisettes fra Fauske kirke førstkommende mandag.

Artikkeltags